Cvijanovićeva posjetila Crkvu Svetog Save na Menhetnu

Srna
Cvijanovićeva posjetila Crkvu Svetog Save na Menhetnu

NjUJORK - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović posjetila je danas u Njujorku Crkvu Svetog Save na Menhetnu i izrazila uvjerenost da će ovaj hram, koji je 2016. godine teško oštećen u požaru, uz pomoć vjernog naroda i posvećenost sveštenstva uskoro ponovo dobiti stari sjaj.

-Gdje god da sam, uvijek sa posebnim zadovoljstvom posjećujem mjesta našeg nacionalnog i duhovnog okupljanja. Jedno od takvih mjesta u Njujorku je Crkva Svetog Save na Menhetnu -  navela je Cvijanovićeva.

On je podsjetila da je ova svetinja u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve punih 80 godina, a 2016. godine je teško oštećena u požaru.

-Od tada je u procesu obnove, a uvjerena sam da će uz pomoć vjernog naroda i posvećenost njenog sveštenstva uskoro ponovo dobiti svoj stari sjaj. Zahvalnost našim domaćinima na lijepom gostoprimstvu i nesebičnom trudu koji ulažu na očuvanju naše vjere, tradicije i identiteta - navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Cvijanovićeva se prethodno danas sastala sa predsjednikom Generalne skupštine UN Čabom Korošijem sa kojim je razgovarala o globalnim temama, te aktuelnim političkim prilikama u BiH i regionu.

Ona je juče u Njujorku učestvovala na Konferenciji UN o srednjoročnom pregledu sprovođenja ciljeva akcije “Voda za održivi razvoj” za period 2018-2028. godine, te razgovarala sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i sa predsjednikom Slovenije Natašom Pirc Musar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana