Cvijanovićeva i Višković najavili bolje uslove za rad banjalučke Gimnazije

Srna
Foto: V. Tripić

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković poručili su danas učenicima i zaposlenima u banjalučkoj Gimnaziji da će u novu školsku godinu ući sa boljim uslovima za rad, prije svega kada je riječ o sistemu grijanja i novoj stolariji.

Cvijanovićeva je, prilikom posjete ovoj školi, rekla da će iz budžeta predsjednika Republike i iz Budžeta Srpske biti intervenisano određenim sredstvima da bi bili riješeni gorući problemi ove škole.

Ona je navela da je uloga Gimnazije nemjerljiva i da njeni učenici ostvaruju dobre rezultate u svim oblastima te podsjetila da se radi na obnovi mnogih škola u Srpskoj i da je u mnogim lokalnim zajednicama taj posao već završen.

Obraćajući se učenicima i profesorima ove škole, Višković je rekao da će u Gimnaziji biti riješeno pitanje sistema grijanja za šta je potrebno 250.000 KM, koliko treba izdvojiti i za rekonstrukciju krova, ali da će rješavanje tog pitanja malo sačekati.

On je podsjetio da je Vlada u novembru prošle godine Gimnaziji odobrila 150.000 KM za zamjenu stolarije.

Višković je istakao da đaci ove škole postižu značajne rezultate, posebno kada je riječ o matematici, fizici i stranim jezicima.

Direktor Gimnazije Vita Malešević rekla je da se u ovoj školi suočavaju sa velikim problemima i zahvalila predsjedniku i premijeru što su spremni da pomognu da bi učenici i zaposleni imali normalne uslove za rad.

Nakon obraćanja, Višković i Cvijanovićeva su se uputili u oblizak Gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana