Cvijanović: Uspjeh svake lokalne zajednice - uspjeh svih u Srpskoj

Srna
Foto: Srna

ČELINAC - Uspjeh Čelinca, kao i svake druge lokalne zajednice u Srpskoj, predstavlja kolektivni uspjeh svih koji žive u Srpskoj i koji grade njenu budućnost, rekla je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović večeras u Čelincu.

Cvijanovićeva, koja je prisustvovala obilježavanju Dana i krsne slave opštine Čelinac - Sabora Svetog arhangela Gavrila, zahvalila je načelniku te opštine Vladi Gligoriću i lokalnoj amdinistraciji za dobru saradnju sa Vladom Srpske i republičkim institucijama i što su sposobni da organizuju velike manifestacije koje okupljaju ljude na zajedničku proslavu Dana opštine i krsne slave.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da se Dan opštine u Čelincu organizuje tradicionalno svečano.

Opština Čelinac danas proslavlja Dan i krsnu slavu - Sabor Svetog arhangela Gavrila, a povodom toga organizovan je veći broj manifestacija.

Služen je i parastos i položeni vijenci za poginule borce čelinačkog kraja.

U Hramu Svetog arhangela Gavrila služena je sveta liturgija i obavljen slavski obred.

Večeras je održana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljena opštinska priznanja.

Na platou uz gradsko šetalište večeras je upriličen zabavni program.

Dodik: Obilježavanje dana opštine, ali i njenih uspjeha

Danu i krsnoj  slavi opštine Čelinac prisustvovao je i  Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ali i uspjeha koje ova lokalna zajednica postiže dugi niz godina.

“Drago mi je da smo uspjeli rješavati mnoge nagomilane probleme”, rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

On je kao primjer naveo most u opštini Čelinac koji je izgrađen zajedničkim sredstvima sa Srbijom.

Dodik je istakao da se radilo i na uređenju korita rijeke Vrbanje koja je ranije plavila ovu opštinu i nanosila veliku štetu.

“Ovde smo sa građanima ove opštine da prikupimo energiju za neke naše buduće pobjede. Čestitam svima Dan opštine. Za svaku lokalnu zajednicu je važan njen dan”, rekao je Dodik, izrazivši zadovoljstvo zbog načina na koji opština Čelinac zajedno sa svojim građanima obilježava svoj dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana