Cvijanović: RTRS od osnivanja ispunjava osnovnu misiju služenja javnosti

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske 30 godina postojanja i rada, te istakla da javni servis od osnivanja ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti.

"Razvojni put institucije od nacionalnog značaja nije bio nimalo jednostavan. U najtežem vremenu kada se branila Republika Srpska, bila je u službi istine i brana propagandnim narativima, a bogata audio-vizuelna arhiva koju Televizija Republike Srpske stvara i čuva 30 godina važan je svjedok prošlosti i baština Republike Srpske", navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da iskazanim profesionalizmom u svim segmentima proizvodnje programa, kao i napretkom u tehničkom i tehnološkom smislu, javni servis daje veliki doprinos afirmaciji Republike Srpske i njenih građana.

Cvijanovićeva je naglasila da javni servis Republike Srpske obilježava jubilej vrijedan poštovanja, tri decenije postojanja i rada i da od 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik, Televizija Republike Srpske ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti.

"U uvjerenju da ćete ostati istrajni u očuvanju statusa kredibilne televizije u najboljem interesu i na dobrobit javnosti i cjelokupne društvene zajednice, još jednom vam čestitam jubilej i želim puno uspjeha u daljem radu", zaključila je Cvijanovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana