Cvijanović: Podrška selu jedan je od prioriteta institucija Srpske

Srna
Cvijanović: Podrška selu jedan je od prioriteta institucija Srpske

BIJELjINA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Semberija okosnica poljoprivrednog razvoja Republike Srpske, a plodna zemlja i vrijedni domaćini garancija su da će tako biti i ubuduće.

- Zato mi je posebno zadovoljstvo što sam danas posjetila domaćinstvo Jakšić iz bijeljinskog sela Gradac - Stupanj i razgovarala sa članovima porodice i njihovim komšijama - navela je Cvijanovićeva na svom "Instagram" nalogu.

Prema njenim riječima, mladi domaćin, Radivoje, apsolvent je na Poljoprivednom fakultetu i pozitivan primjer mladog čovjeka koji je spreman da ostane na selu i stečena znanja i vještine iskoristi za razvoj sopstvenog domaćinstva.

-Poruka je jasna - podrška selu i našim poljoprivrednicima jedan je od prioriteta institucija Srpske i tako će biti i u predstojećem periodu - istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prethodno je danas posjetila u selu Donja Čađavica kod Bijeljine Crkvu Svetog proroka Ilije.

 

Željka Cvijanović pozvala je danas gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da riješe preostala imovinsko-pravna pitanja kako bi se fiskulturna sala u Osnovnoj školi "Petar Petrović Njegoš" u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine privela punoj namjeni i olakšalo pohađanje nastave.

Cvijanovićeva je istakla da su vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile značajna sredstva za izgradnju fiskulturne sale u toj školi, da je završen dio građevinskih radova i da su obezbijeđena sredstva za završetak radova, ali da treba riješiti imovinsko-pravna pitanja.

Predsjednik Srpske je apelovala na gradonačelnika Bijeljine i predstavnike lokalne vlasti da se aktivno uključe i ove godine riješe preostala imovinsko-pravna pitanja.

-Želim da što prije završimo kompletiranje škole i fiskulturne sale i da zahvalim i Vladi Srbije koja je izdvojila značajna sredstva i šteta bi bila da to ne uradimo što je moguće prije - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što tu školu pohađa 280 učenika, a sledeće godine će se upisati dva odjeljenja i dodala da se spremno ulazi u narednu školsku godinu.

-Vidim ovdje jedan opšti razvoj i želim dati podršku mještanima jer mnogi od njih žive od poljoprivrede - rekla je Cvijanovićeva.

Podsjetivši da uskoro počinje naredna školska godina, Cvijanovićeva je poželjela sretan početak nastave svim prosvjetnim radnicima, djeci i roditeljima u Srpskoj.

Direktor škole Zoran Jovanović zahvalio je predsjednici Srpske na posjeti i dodao da su imali konstruktivan razgovor o investiranju u školu i da je dogovoreno da se ubrzaju radovi na završetku fiskulturne sale ove ili sledeće školske godine.

Sastanku predsjednika Srpske sa rukovodstvom škole prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana