Cvijanović: “M:tel” jedan od stubova razvoja Srpske

Srna
Cvijanović: “M:tel” jedan od stubova razvoja Srpske

BANjALUKA - Predsjednik Repubike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da kompanija “M:tel” predstavlja jedan od ekonomskih stubova razvoja Republike Srpske i Srbije, da zapošljava veliki broj ljudi i da je društveno odgovorna kompanija.

“Tome mogu i sama da posvjedočim nakon mnogo godina na različitim pozicijama. Zaista smo uvijek imali svi oslonac kada je u pitanju podrška i sportu i kulturi i ljudima koji su bili u potrebi”, rekla je Cvijanovićeva u manastiru Stuplje kod Prnjavora, gdje je prisusuvovala proslavi krsne slave “M:tela” - Svetog proroka Ilije.

Cvijanovićeva je, čestitajući slavu, naglasila da je ponosna što je na ovom mjestu i što je nastavljena tradicija koja je bila prekinuta.

Ona je zahvalila igumanu i domaćinima koji su omogućili da se ostvari jedna posebna veza između kompanije “M:tel” i manastira.

“Zahvaljujem direktoru kompanije Jeleni Trivan za sve ono što je uradila od dolaska na ovo mjesto. Uspostavila je dobre kontakte sa svima, sa institucijama, običnim ljudima, sa građanima, što predstavlja dobrobit i za kompaniju, ali i za našu cijelu Republiku Srpsku”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je čini srećnom što su zajedno radili i davali za Republiku Srpsku, te joj zadovostzvo što je upravo manastir Stuplje mjesto gdje se obilježava ovako važan dan za kompaniju “M:tel”.

Trivanova je naglasila da je zadovoljstvo poslije 12 godina ponovo oživjeti ovu tradiciju i okupiti se oko običaja koji je vijekovima prisutan u srpskom narodu.

“Od trenutka kada sam došla na ovo mesto, moja namera i želja su da menjamo stvari nabolje, ali jednako tako i da zadržimo, pa i da vratimo ono što je bilo lepo i dobro, da oživimo tradiciju, kulturu i vrednosti koje su nas činile posebnim”, naglasila je Trivan.

Prema njenim riječima, tradicionalne vrijednosti i okupljanje oko ideje zajedništva i identiteta treba da budu neodvojivi dio života ove kompanije, a krsna slava kao običaj to i simbolizuje.

Iguman manastira Platon zahvalio je direktoru “M:tela” Jeleni Trivan što je okupila drage goste na jednom mjestu i što su izabrali baš ovaj manastir Stuplje za obilježavanje ovog svečanog dana.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za dolazak i posjetu manastiru Stuplje, čime je ukazala čast domaćinima, manastiru i svim prisutnim gostima.

Iguman Platon je upoznao goste sa istorijom manastira, manastirskom bibliotekom, kao i svetinjama koje se tu čuvaju - čestica Časnog krsta na kojem je bio raspet Isus Hristos, te više od 500 čestica svetih moštiju.

Nakon liturgije i osveštanja slavskog kolača, upriličen je i slavski ručak u manastirskom kompleksu. Kompanija “M:tel” darovala je ovaj manastir donacijom za izgradnju manastirskog ogradnog zida.

Iz “M:tela” su naveli da ovaj dan treba da podsjeti sve na duh zajedništva, atmosferu prijateljstva, uvažavanja i tradicionalnog nasleđa.

Obilježavanju krsne slave kompanije “M:tel” prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović, te predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana