Čubriloviću uručena plaketa za doprinos u oblasti bezbjednosti saobraćaja

Srna
Čubriloviću uručena plaketa za doprinos u oblasti bezbjednosti saobraćaja

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić uručio je danas predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću Plaketu za nesebično zalaganje u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Plaketa je uručena povodom 10 godina postojanja Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske, u čijem formiranju je i Čubrilović dao doprinos.

Ćorić je rekao novinarima nakon uručenja plakete u Banjaluci da je napravljen veliki korak od ljudi koji su prije 10 godina bili u vlasti i odlučili da osnuju takvu agenciju, jer su vidljivi rezultati koja je postigla sa drugim učesnicima na polju bezbjednosti saobraćaja.

On je naglasio da je broj poginulih lica za 10 godina na putevima Srpske, kao i broj saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama, smanjen za trećinu.

“To nisu rezultati sa kojima smo zadovoljni i cilj nam je da to smanjimo na što manju moguću mjeru”, naglasio je Ćorić.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić, koji je prisustvovao uručenju plakete, rekao je da za 10 godina rada ova agencija ima zavidne rezultate koji se ogledaju u smanjenju broja stradalih lica u saobraćajnim nesrećama za više od 36 odsto i sa skoro uduplanim stepenom motorizacije.

“Kada je Agencija bila formirana u Srpskoj je bilo oko 210.000 registrovanih vozila i 136 stradalih lica. Prošla godina je završena sa 420.000 registrovanih vozila i sa 101 stradalim licem”, naveo je Krunić.

On je podsjetio da je u vrijeme formiranje agencije Čubrilović bio ministar saobraćaja i veza, koji je “osjetio šta znači imati ovu agenciju”.

Iz Narodne skupštine Republike Srpske saopšteno je da je Čubrilović zahvalio ministru i rukovodiocima Agencije što nisu zaboravili početke njenog rada, a posebno je pohvalio predan rad Agencije kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja u lokalnim zajednicama u Srpskoj. /kraj/nb/ab/video/fotoEnter

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana