Čubrilović: Sabljić izgradio prepoznatljivo ime hroničara svog vremena

Srna
Čubrilović: Sabljić izgradio prepoznatljivo ime hroničara svog vremena

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća porodici preminulog novinara Slaviše Sabljića i RTRS-u, ističući da je Sabljić dugogodišnjim bogatim novinarskim radom izgradio prepoznatljivo ime hroničara svog vremena.

"Slaviša će ostati u sjećanju svih nas kao izvrstan reporter koji je ispričao svoje najveće priče o obično-neobičnim ljudima, prepoznatljivim stilom i nepogrešivim novinarskim darom. Skroman i uporan, odlučan i iskren, uspio je godinama da pažnju javnosti zadrži upoznajući nas bolje sa nama samima", naveo je Čubrilović u teleramu.

Dugogodišnji novinar i urednik RTRS-a Slaviša Sabljić preminuo je juče u Banjaluci.

Sabljić je 26. marta obilježio 45 godina rada, tokom kojih je objavio 22.000 priča - vijesti, informacija, reportaža, komentara. Snimio je više od 2.500 priča za RTRS i bio autor serijala "Kapi zavičaja".

Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalog i priznanja "Zlatno pero" za izuzetna novinarska dostignuća i doprinos ukupnom razvoju i unapređenju novinarstva, koje mu je dodijelilo Udruženje novinara Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana