Čubrilović: Proces restrukturiranja ŽRS ostvario značajan napredak

Srna
Čubrilović: Proces restrukturiranja ŽRS ostvario značajan napredak

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je proces restrukturiranja "Željeznica" do sada ostvario značajan napredak i da su rezultati vidljivi.

Čubrilović je održao sastanak sa rukovodstvom "Željeznica Republike Srpske", konsultantima koji su angažovani na projektu restrukturiranja i članovima tima Jedinice za implementaciju i upravljanje projektom.

On je istakao da je restrukturiranje ovog preduzeća izuzetno složen proces i da je to jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske s ciljem uspostavljanja finansijski održivog i profitabilnog sistema.

Sagovornici su ocijenili da se proces restrukturiranja "Željeznica Republike Srpske" provodi odgovorno, uz poštovanje zakonskih procedura, uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza, Vlade Srpske i nadzor Svjetske banke, koja je dostignuti stepen realizacije projekta ocijenila zadovoljavajućim, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Na sastanku je razgovarano o provođenju preuzetih obaveza i određivanju daljih koraka, metodologije i zakonom propisanih aktivnosti kada je riječ o restrukturiranju "Željeznica" u skladu sa saglasnošću Svjetske banke na produžetak trajanja kredita iz međunarodnog sporazuma u okviru projekta restrukturiranja, koja je dobijena u decembru prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana