Ćosić: Slavuj će ostati upamćen kao svjedok stradanja srpskog naroda u sarajevskim kazamatima

Srna
Foto: Arhiva

ISTOČNO SARAJEVO- Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je telegram saučešća porodici Slavka Jovičića, bivšeg poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i nekadašnjeg zatočenika u logoru "Silos", u kojem je naglasio da će Jovičić ostati upamćen kao svjedok istorije i stradanja srpskog naroda u sarajevskim kazamatima.

"Sa velikom tugom primio sam vijest o smrti Slavka Jovičića, našeg Slavuja, koji će ostati upamćen kao svjedok istorije i stradanja našeg naroda u sarajevskim kazamatima devedesetih godina prošlog vijeka, ali i čovjek neizmjerne energije, koji je i pored strahota koje je preživio uspio da sačuva vedar duh i prijateljski odnos prema ljudima", navodi se u telegramu.

Ćosić je naglasio da smrt Slavka Jovičića predstavlja gubitak ne samo za njegovu porodicu, nego i za prijatelje, sve ljude koji su ga poznavali i cijelu zajednicu.

On je izrazio nadu da će zločince i Slavkove mučitelje iz zloglasnog "Silosa" stići zaslužena kazna, a da će Slavujeva napaćena duša bar na onom svijetu pronaći mir i spokoj.

"Iskreno saosjećajući u vašem bolu, u ime Gradske uprave Istočno Sarajevo i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", naveo je Ćosić.

Slavko Jovičić Slavuj preminuo je juče u 69. godini, a biće sahranjen danas na groblju Bare u Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana