Ćorić: Vozači iz FBiH više neće moći da izbjegavaju obavezu plaćanja tzv. eko-testa

GS
Foto: arhiva

Tehnički pregledi vozila urađenih u Republici Srpskoj više se neće priznavati u FBiH.

- Ta je odluka koja je donesena na Vladi FBiH i oni su tom odlukom zabranili svojim subjektima da vrše tehnički pregled na teritoriji Srpske - istakao je Nedeljko Ćorić ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Kaže da je ova uredba bila na snazi pet godina.

- Pet godina nije bio problem što su subjekti iz FBiH, ponekad po potrebi, vršili tehnički pregled na teritoriji Srpske - rekao je Ćorić. 

Ističe da svaki tehnički pregled ima jasno definisane uslove i da se na tom tehničkom pregledu, između ostalog, mjeri količina kvaliteta izduvnih gasova. 

- FBiH je prije pet godina nametnula jednu dodatnu eko-taksu - rekao je Ćorić.

Kaže da to znači da vozači iz FBiH više neće moći da izbjegavaju obavezu plaćanja tzv. eko-testa.Govoreći o infrastrukturnim projektima na Jahorini, Ćorić je istakao da je izgradnja gondole izazovan projekat koji će trajati i do tri godine.

Izgradnja tunela od Istočnog Sarajeva do Pala je zahtijevan posao, a u planu je i izgradnja treće trake preko Romanije i Vlasenice.

U toku je i tender za izgradnju Koridora Pet C i cilj je da Banjaluka i Beograd budu spojeni kroz narednih pet godina, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana