Čestitke zvaničnika: Srna autentičan medijski simbol Srpske

SRNA
Čestitke zvaničnika: Srna autentičan medijski simbol Srpske

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Novinska agencija Republike Srpske - SRNA kao glavni izvor informisanja javnosti i ostalih medija postala autentičan medijski simbol Republike Srpske i svojim trodecenijskim iskustvom postavila postulate novinarske etike.

"Tokom svih prethodnih godina vašeg profesionalnog rada uspješno ste obavljali sve zadatke novinarske profesije i time značajno doprinijeli pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti o događajima u Republici Srpskoj, BiH i cijelom svijetu", naveo je Dodik u čestitki generalnom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku i zaposlenima u SRNI povodom 31 godine rada ove medijske kuće i njene krsne slave Blagovijesti.

Dodik je izrazio uvjerenje da će ova medijska kuća i u budućnosti dosljedno, otvoreno i tačno izvještavati o svim vodećim dešavanjima u zemlji i regionu, uz poštovanje svih profesionalnih standarda.

"Želim vam da i u godinama koje dolaze nastavite da se razvijate, a rukovodstvu i svim zaposlenima želim puno uspjeha kako na profesionalnom planu, tako i u ličnom životu", dodao je Dodik u čestitki koju je uputio u ime građana Republike Srpske i svoje ime.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA proslavlja danas krsnu slavu Blagovijesti i 31 godinu rada.

SRNA je, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija - SRNA.

Od 1998. sjedište SRNE je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je svoj sadašnji naziv - Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

Cvijanovićeva poželjela Srni da se održi i bude funkcionalna

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA 31 godinu uspješnog rada, ističući da je SRNA prošla kroz različite faze kao što ih je prošla i Republika Srpska.

Cvijanovićeva je rekla da nije bilo lako održati sistem kakav je SRNA funkcionalnim i efikasnim, ističući da je SRNA neko na koga je moguće osloniti se.

"Ja zaista to cijenim kod vas, jer se možemo osloniti na brzinu informacije i tačnost informacije. U moru ovih sluđujućih stvari, koje danas čitate i gledate, koji se pojavljuju iznebuha bez ikakve odgovornosti, jako je važno za svakog odgovornog, ozbiljnog građanina da ima pristup pravoj informaciji. Za to vam zaista upućujem čestitke", istakla je Cvijanovićeva za SRNU povodom 31 godine njenog postojanja i slave Blagovijesti.

Ona je polježela Novinskoj agenciji Republike Srpske da se održi, bude funkcionalna i da zna šta je misija Agencije i u budućnosti.

"Sigurna sam da će tako biti, ali ću reći – za ovih 31 godinu vi ste svoju misiju ispunili", naglasila je Cvijanovićeva.

Ćosić: Srna najvažniji dio medijskoj sistema Srpske

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić uputio je iskrene čestitke Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA, rukovodstvu, novinarima i svim zaposlenima, povodom 31 godine postojanja i krsne slave Blagovijesti.

Ćosić je u čestitki naveo da je SRNA nesumnjivo najvažniji dio medijskog sistema Republike Srpske od samog njenog nastanka i kao takva već više od tri decenije zauzima posebno mjesto u svakodnevnom funkcionisanju građana pružajući im istinite i objektivne informacije, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Siguran sam da ćete i u godinama koje su pred nama nastaviti da svoj posao radite u skladu sa najvišim standardima, izvještavajući iz svih naših opština i gradova, a samim tim i grada Istočno Sarajevo, na čemu smo vam posebno zahvalni", naveo je Ćosić u čestitki.

I načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA 31 godinu uspješnog rada i krsnu slavu Blagovijesti, uz želju da sačuva ugled, a svaku narednu godinu obilježi napretkom.

"U ovom značajnom, a često i izazovnom periodu, svojim predanim i profesionalnim radom dali ste važan doprinos blagovremenom i objektivnom informisanju javnosti o događajima u Republici Srpskoj i postali prepoznatljiva agencija za brzu, tačnu i objektivnu informaciju", navodi se u čestitki.

Jugović je iskazao zahvalnost agenciji SRNA za redovno i aktuelno praćenje događaja iz javnog života opštine Pale, a time i njenu promociju u zemlji i svijetu.

"Nadam se da ćete i u budućnosti nastaviti sa uspješnim radom, sačuvati ugled i povjerenje javnosti, a svaku narednu godinu obilježiti novim uspjehom i napretkom", poručio je Jugović.

Krsnu slavu Blagovijesti i 31 godinu postojanja Novinskoj agenciji Republike Srpske čestitao je i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, naglasivši da je SRNA nezaobilazan izvor informisanja.

"Koristim ovu priliku da svim zaposlenim radnicima Novinske agencije Republike Srpske - SRNA uputim najsrdačnije čestitke povodom slave ove medijske kuće koja je nastala i stasavala zajedno sa Republikom Srpskom i na tom putu je stekla visoke standarde novinarske profesije", istakao je Đurević.

 

Žunić čestitao Srni 31 godinu rada i krsnu slavu

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić čestitao je Novinskoj agenciji Republike Srpske - SRNA 31 godinu rada i krsnu slavu Blagovijesti.

"U ime Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u svoje lično ime,želim da vam čestitam godišnjicu postojanja i krsnu slavu Blagovijesti, sa željom da nastavite svoj uspješan rad u interesu građana i javnosti", naveo je Žunić u čestitki.

Stevandić: Srna značajno doprinijela savremenom novinarskom siste

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Novinskoj agenciji Republike Srpske – SRNA 31 godinu postojanja i krsnu slave Blagovijesti, te ocijenio da je ova medijska kuća dala veliki doprinos uspostavljanju savremenog novinarskog sistema Srpske.

"Čestitam vam što ste u proteklih 31 godinu uspješno, pravovremeno, objektivno i odgovorno, uz poštovanje najviših profesionalnih normi izvještavali o svim važnim političkim, ekonomskim, naučnim, kulturnim i sportskim događajima", naveo je Stevandić u čestitki upućenoj generalnom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku i zaposlenima u SRNI.

Stevandić je poželio sreću i uspjeh u daljem radu Novinske agencije Republike Srpske – SRNA.

Dmitrašinović: Srna da nastavi da održava visoke standarde

Generalni direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović čestitao je Novinskoj agenciji SRNA 31 godinu postojanja i krsnu slavu - Blagovesti, poželivši da i u budućnosti nastavi da održava visoke standarde novinarske profesije.

"U ime `Glasa Srpske` i u svoje lično ime, Vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenim upućujem najiskrenije čestitke i želim puno sreće i uspjeha u daljem radu", poručio je Dmitrašinović u čestitki vršiocu dužnosti direktora Srne Tatjani Parađini. 

U čestitki Dmitrašinović je istakao da razvojni put Srne nije bio nimalo lak, jer je nastala u teškom i turbulentnom periodu, ali je uspješno odolijevala brojnim izazovima.

"Čestitam Vam na uloženom trudu i želim Vam da i u budućnosti nastavite da održavate visoke standarde novinarske profesije, te ostvarite zacrtane ciljeve", poručili su iz "Glasa Srpske".

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana