Čestitke zvaničnika: Nova godina da donese zdravlje, stabilnost i napredak

Srna
Čestitke zvaničnika: Nova godina da donese zdravlje, stabilnost i napredak

BANjALUKA - Zvaničnici Republike Srpske čestitali su građanima pravoslavnu Novu 2022. godinu, koja se obeležava po Julijanskom kalendaru sa željama da im bude srećna i uspešna.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poželjela je svim građanima Srpske da ovaj praznik provedu u radosti, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći, a Nova godina da donese stabilnost i sveukupni napredak.

- Neka je srećna i blagoslovena 2022. godina - navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske građanima koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku svima u Srpskoj i BiH koji slave pravoslavnu Novu godinu, sa željom da im bude srećna i uspješna.

- U godini na izmaku ostvarili smo dobre rezultate na svim poljima, što nam uliva optimizam da će nova godina biti još uspješnija, te godina našeg daljeg razvoja i napretka - istakao je Višković.

Višković je svim građanima poželio da novu godinu proslave u miru, zdravlju i dobrom raspoloženju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku svima koji slave pravoslavnu Novu godinu, uz želju da im donese boljitak, zdravlje i blagostanje.

- Želim vam da Novu godinu proslavite u krugu najbližih i da, sa radošću i novom snagom, nastavimo da gradimo i uspješno savladavamo sve izazove koji nas čekaju - naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je poželio da 2022. godina bude bolja od prethodne i da, prije svega, svi sačuvaju zdravlje i nastave da grade mostove prijateljstva sa drugima jer je to interes svih, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

- Nadam da će nam Nova godina biti bolja i plodnosnija na svim poljima i da ćemo uspješno nastaviti da gradimo, učvršćujemo i razvijamo našu Republiku Srpsku, u interesu svih građana. Uvjeren sam da ćemo u Novoj godini uspjeti da savladamo sve izazove i da ćemo stvoriti bolje uslove za brži i prosperitetniji razvoj našeg društva -poručio je Čubrilović.

O predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine uputio čestitku svim građanima BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru.

- U ime Savjeta ministara i svoje lično ime, svim pravoslavnim vjernicima u BiH koji praznuju po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće Nove godine, sa željom da nova 2022. godina svima donese dobro zdravlje, porodičnu sreću i uspjeh - naveo je Tegeltija u čestitki.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć dočekuju Novu godinu.

Ove crkve 14. januara, odnosno 1. januara prema julijanskom kalendaru, obilježavaju dva velika hrišćanska praznika - Obrezanje Isusa Hrista i Svetog Vasilija Velikog.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana