Čestitke povodom Vaskrsa

GS
Čestitke povodom Vaskrsa

BANjALUKA- Srpska pravoslavna crkva proslavlja sutra najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih, pobjeda života nad smrću, a predstavlja suštinu hrišćanske vjere. Mnogi zvaničnici, partije i pojedinci čestitali su pravoslavnim vjernicima najveći hrišćanski praznik.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je Vaskrs Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima u BiH, a u čestitki je istakao da u vrijeme suočavanja sa raznim iskušenjima treba da ostanu upućeni jedni na druge.

"Vaše visokopreosveštenstvo, Vama i svim pravoslavcima u BiH čestitam Vaskrs. Poruke najvećeg hrišćanskog praznika simbolizuju pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom, obnavljaju vjeru i nadu da ćemo njegujući iskonske civilizacijske vrijednosti stvoriti bolje okruženje za sve nas", naveo je Komšić u čestitki.

On je poželio da u današnje vrijeme suočavanja sa raznim iskušenjima treba da ostanu upućeni jedni na druge, dobri jedni za druge.

"Želim da ovaj praznik u vaše domove donese blagostanje i sreću, te da ga provedete sa svojim porodicama, prijateljima i susjedima u dobrom zdravlju. Hristos vaskrse!", poručio je Komšić.

Čestitku povodom Vaskrsa pravoslavnim vjernicima uputio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

"Želim da ovaj praznik, koji nosi poruke mira, optimizma i nade u bolju budućnost, provedete u dobrom zdravlju i radosti sa svojim najmilijim, prijateljima i komšijama", naveo je Novalić u čestitki.

On je poželio da se zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i poštivanjem gradi bolja budućnost.

Vaskrs je čestitala i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

"Vjerujem da i u izazovnom vremenu, praznici poput pravoslavnog Vaskrsa mogu biti prilika da u BiH jačamo zajedništvo i privrženost univerzalnim vrijednostima", navodi se u čestitki. 

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima, poručivši da ovaj sveti dan i praznik nad praznicima učvršćuje vjeru i unosi toplinu u srca.
Navodeći da je vaskrsenje Isusa Hrista donijelo spasenje cijelom svijetu, princ Aleksandar je naglasio da Hristova pobjeda života nad smrću, koja se dogodila kada je Spasitelj ustao iz groba, daje nadu i sigurnost.

"Svi smo mi njegova deca i svi moramo da živimo svaki dan svog života u skladu sa njegovim svetim rečima, koje nam daju smernice i koje su naša vodilja na putu koji treba da sledimo. Uz njegov blagoslov, imaćemo snage da savladamo sve teškoće", poručio je princ Aleksandar Karađorđević.

Princ, njegova supruga Katarina i cijela kraljevska porodica uputili su pravoslavnim vjernicima najsrdačnije želje za najveći praznik, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Kraljevskog dvora.

Demokratski savez (DEMOS) čestitao je svim pravoslavnim vjernicima Vaskrs sa željom da ovaj veliki praznik donese sreću, ljubav i blagostanje u svaki dom i svaku porodicu, razumijevanje i poštovanje među ljudima i vjeru u bolju budućnost.

"Bez Hristovog vaskrsenja život bi bio besmislen, stradalo bi se bez opravdanja, patilo bi se bez iskupljenja. Želimo vam da Vaskrs i u ovom teškom i izazovnom vremenu dočekate u zdravlju, duhovnom miru i radosti", navodi se u čestitki.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić čestitao je najveći hrišćanski praznik Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima.

"U predstojećim danima slavimo život i prisjećamo se šta Vaskrs zaista jeste, neprolaznost vrijednosti naše pravoslavne vjere. U vjeri se pronađimo i pomolimo se za sve i pokažimo da su ljubav i humanost osnov našeg ovozemaljskog postojanja. Hristos vaskrese, vaistinu vaskrese!", navodi se u čestitki Stevandića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana