Čestitke povodom 4. aprila - Dana policije i 30 godina MUP-a RS: Stub bezbjednosti i čuvar poretka

G.S.
Čestitke povodom 4. aprila - Dana policije i 30 godina MUP-a RS: Stub bezbjednosti i čuvar poretka

BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da od nastanka prije tri decenije Policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predstavljaju snažnu garanciju građanima Srpske da će živjeti bezbjedno, a Republika Srpska uživati mir i stabilnost.

- Republika Srpska je ponosna što danas ima jaku, stabilnu, savremenu policijsku strukturu, koja je stub bezbjednosti i čuvar poretka - istakla je Cvijanović u čestitki koju je povodom 4. aprila - Dana policije i 30 godina MUP-a Srpske uputila ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Srpske.

Navela je da se ove godine s ponosom obilježava značajan jubilej, veoma važan za sve građane Republike Srpske.

- Čvrsto i neraskidivo vezani za svoj narod, u odlučnim i teškim godinama odbrane Republike Srpske, pripadnici policije dali su nemjerljiv doprinos - istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ovom prilikom iskazala zahvalnost i duboko poštovanje prema svim pripadnicima MUP-a, učesnicima odbrambeno-otadžbinskog rata, a posebno prema onima koji su dali svoje živote ili dijelove tijela.

 - Zahvalnost i duboko poštovanje dugujemo i policijskim službenicima koji su stradali dok su profesionalno, hrabro i časno izvršavali svoje poslove i zadatke - naglasila je Cvijanovićeva.

Istakla je da je dužnost i obaveza njegovati sjećanje na njihovu nesebičnu žrtvu, čuvati i jačati Republiku Srpsku, zarad budućih generacija.

 - Povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i 30 godina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u ime građana Srpske i u svoje ime, Vama i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske, upućujem iskrene čestitke - navela je Cvijanović u čestitki, izrazivši uvjerenje da će pripadnici Policije i MUP-a Srpske nastaviti da profesionalno i uspješno izvršavaju teške i zahtjevne zadatke.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom 4. aprila u kojoj je istakao da je policija spremna da odgovori svakom izazovu i da predstavlja važan stub sigurne Republike.

Svim pripadnicima Policije Republike Srpske, Višković je iskazao duboku zahvalnost zato što, obavljajući svoj posao profesionalno, odgovorno i predano, štite sve građane Srpske.

Premijer je istakao da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da kontinuirano radi na unapređenju položaja i opremljenosti policije, te poručio da će podržati svaku inicijativu koja doprinosi efikasnijem radu i zaštiti policijskih službenika i građana.

Prema njegovim riječima, Policija Republike Srpske, sačinjena od dobro opremljenih, profesionalno obučenih i specijalizovanih snaga, spremna je da odgovori svakom izazovu i predstavlja važan stub sigurne i stabilne Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

- S poštovanjem i ponosom, danas se sjećamo i odajemo počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su se hrabro borili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i položili živote u odbrani Republike Srpske - naveo je Višković.

Čestitku je uputio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i 30 godina MUP-a Republike Srpske. Želim Vam puno zdravlja, sreće i uspjeha kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu - naveo je Višković u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je 4. april istakavši ponos zbog jake, stabilne, profesionalne i veoma organizovane policije.

Čubrilović je podsjetio na nedavno ubistvo policijskog načelnika u Prijedoru Radenka Bašića, te poručio da će Narodna skupština uložiti dodatne napore da se poboljša zakonski okvir kojim će se pojačati kaznena politika za najteža krivična djela, te postignu bolji uslovi za rad na zaštiti policije i građana.

- Želim da pohvalim sve policajce koji su učestvovali u brzom razrjašnjenju zločina u Prijedoru i da istaknem da je napad na policiju, na ljude koji štite mir i bezbjednost, u stvari napad na Republiku Srpsku koji mora biti najstrože kažnjen - istakao je Čubrilović.

On je naglasio da je Policija Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u odbrani slobode i opstanka Republike Srpske.

- Veliku zahvalnost izražavamo prema svim pripadnicima policije koji su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a posebno iskazujemo zahvalnost i poštovanje prema svima koji su dali svoje živote za slobodu - istakao je Čubrilović u čestitki Lukaču, Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a i Policije Srpske.

On je svim pripadnicima MUP-a i Policije Republike Srpske čestitao za odgovorno i profesionalno izvršavanje zadataka, u okviru zakonskih ovlaštenja, i poželio im uspjeh i u budućem radu, sa željom da ostanu garant zaštite ustavnog poretka, poštovanja vladavine prava i zakona i očuvanja opšteg mira i bezbjednosti u interesu Republike i svih građana.

- Ponosni smo što danas imamo jaku, stabilnu, profesionalnu i veoma organizovanu policiju koja je suštinski važna za Republiku Srpsku, koja štiti prava, bezbjednost i imovinu svih naših građana - naglasio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana