Centralna manifestacija sjećanja na ustaški zločin genocida 1. maja

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Centralna manifestacija obilježavanja parastosa i pomena žrtvama ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, prema okvirnom programu, biće održana 1. maja, saopšteno je danas nakon sjednice Organizacionog odbora.

Dan ranije u Kozarskoj Dubici biće održana Duhovna akademija posvećena svim jasenovačkim žrtvama, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske Željke Cvijanović, koja je predsjedavala prvom sjednicom Organizacionog odbora za obilježavanje parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida NDH u Jasenovcu i Donjoj Gradini.

Organizacioni odbor pozvao je sve građane Republike Srpske da u što većem broju prisustvuju obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida iz Drugog svjetskog rata u Donjoj Gradini.

Na sjednici u Palati Republike izabrani su predsjednik i potpredsjednik Organizacionog odbora i imenovani članovi Izvršnog odbora te utvrđen okvirni program parastosa i pomena žrtvama zločina-genocida.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana