Centar “Zaštiti me” u nove životne pobjede ispratio osam maturanata FOTO

Jovana Ivanović
Maturanti osnovne i srednje škole Javne ustanove Centra “Zaštiti me” proslavili maturu
Foto: Velibor Tripić | Maturanti osnovne i srednje škole Javne ustanove Centra “Zaštiti me” proslavili maturu

BANjALUKA - Maturanti osnovne i srednje škole Javne ustanove Centra “Zaštiti me” večeras su u matursku proslavu ispraćeni uz podršku porodice i prijatelja, a Banjaluka je od sada bogatija za pet pekara i tri kuhara.

Zamjenik direktora centra, Sanela Ćirić, za “Glas Srpske” istakla je važnost dualnog obrazovanja koju su đaci imali priliku pohađati u ovoj ustanovi.

- Djeca su imala priliku da učestvuju u radu zajedno sa majstorima, i to direktno u pekarama ili kuhinjama, zbog čega su stekli i praktično zanimanje. Ono što ovu školu razlikuje od ostalih, jeste da praksa traje tri dana sedmično - rekla je Ćirićeva.

Ona je dodala da su učenici otpočetka zadovoljni prilikom da učestvuju u praktičnom radu,  jer se radi o oblastima koje ih zanimaju.

- Ovo je prilika da učenici steknu iskustvo i u budućnosti samostalno otvore svoje pekare ili kuhinje - naglasila je Ćorićeva i dodala da je ove godine u svijet ispraćeno osam maturanata.

 

- Ove godine maturanti srednje škole završavaju dva zanimanja, to je pet pekari i tri kuhara. Praktične i  završne ispite polagali su u našoj školi, i svi učenici su ih uspješno završili, rekla je za Glas Ćirićeva.

Vidno raspoloženi i veseli, maturanti su za naš list rekli da im je žao što se rastaju od drugara, ali i da je ova škola za njih značila mnogo.

- Završio sam smjer za pekara, i sad kad sam završio, malo mi je žao - rekao je Nikola Vučenović.

Dragana Janjić koja je večeras maturantkinja trećeg razreda srednje škole, kaže da će se u budućnosti baviti ovim poslom, a da će joj pored drugara, nedostajati i profesori.

- Profesori su bili veoma dragi tokom cijelog školovanja, zbog čega je srednja škola koja je iza mene bila lijepo iskustvo - rekla je Dragana.

Ova maturantlinja u bordo haljini, sa elegantnom frizurom i šminkom, rekla je da joj je podebno drago zbog prilike koju su ona i njene kolege imali.

- Na praksi nisam samo naučila kako da radim, nego da je uz sve to potreban osmijeh i vedrina - rekla je Dragana.

Dajana Zorić oktrila nam je i šta najviše voli praviti, budući da je ovoj školi stekla zvanje pekara.

- Najviše volim pda pravim kiflice, i tu mislim i na slatke i na slane - kroz smijeh nam je rekla Dajana.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana