Calisthenics & Streetworkout takmičenje 23. jula u Banjaluci, evo ko se i kako može prijaviti

GS
Calisthenics & Streetworkout takmičenje 23. jula u Banjaluci, evo ko se i kako može prijaviti

BANjALUKA - Calisthenics & Streetworkout zajednica Banjaluka poziva sve zainteresovane osobe koje treniraju „na šipkama” da se prijave za učešće u državnom takmičenju u „Strength ” i „Power ” kategorijama koje će se održati 23. jula u periodu od 15 do 21 čas u parku Mladena Stojanovića u Banjaluci.

Pravo na učešće u takmičenju imaju sve osobe sa navršenih minimalno 16 godina i mjestom prebivališta u BiH.

Pobjednici i drugoplasirani ostvariće pravo na učešće na predstojećem Svjetskom Calisthenics & Streetworkout šampionatu koje će se održati u od 22. do 26. avgusta u Letoniji, kao predstavnici države iz koje dolaze.

Organizatori takmičenja su zvanični predstavnici Calisthenics & Streetworkout zajednice BiH za Svjetsku Calisthenics & Streetworkout  Federaciju WSWCF.

Prijave se mogu izvršiti putem e-mail adrese [email protected] ili porukom na Instagram profil https://www.instagram.com/kalistenika.fit/.

Šta podrazumijeva “ Strength ” kategorija?

“ Strength ” kategorija podrazumijeva izvođenje više “ bodyweight ” vježbi jedne za drugom, na primjer apsolutni zgib, propadanje, čučanj, sklek, apsolutni zgib. Pobjednik je onaj koji najbrže završi zadanu rutinu, sa pravilnom formom.

Šta podrazumijeva “ Power”” kategorija?

“Power” kategorija podrazumijeva izvođenje tri vježbe, apsolutni zgib, zgib sa dodatnim opterećenjem od 32 kilograma i propadanje sa dodatnim opterećenjem od 48 kilograma. Pobjednik je osoba koja zbirno uradi najveći broj ponavljanja (sabiru se ponavljanja sve tri vježbe), sa pravilnom formom.

Unutar navedenih disciplina postoji i podjela na težinske kategorije, do 80 kilograma i preko 80 kilograma, što će se utvrđivati kontrolnim mjerenjem uoči samog takmičenja. U slučaju prijave manje od pet takmičara po kategoriji, svi učesnici takmičiće se u jednoj apsolutnoj kategoriji.

Pored navedenih revijalnih disciplina, učesnici će imati mogućnost da odmjere snage i u neformalnom dijelu takmičenja u disciplinama koje se sastoje od izvođenja pojedinačnih vježbi (apsolutni zgibovi, propadanja, zgibovi) koje će takođe biti u programu takmičenja.

Na koji način se možete prijaviti?

Neophodno je nasloviti e-mail “Prijava na SW takmičenje” i dostaviti sljedeće podatke:

-           Ime i prezime

-           Godište

-           Adresa stanovanja

-           Težina

-           Kategorija za koju se takmičar prijavljuje

Svi učesnici imaju pravo da se prijave za obje revijalne kategorije, tj. da se takmiče i u “ Strength ” i u “ Power ” disciplinama.

Prijave su otvorene do 22. jula, odnosno do dana pred takmičenje.

Kotizacija za prijavu iznosi 25 KM po takmičaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana