Bunčić: Osmi Republički seminar ispunio očekivanja

Srna
Bunčić: Osmi Republički seminar ispunio očekivanja

BIJELjINA - Republički seminar za nastavnike srpskog jezika i književnosti, koji je okupio stotinjak nastavnika osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske s ciljem stručnog usavrašavanja, ispunio je očekivanja i predavača i učesnika, ocijenila je predsjednik Društva nastavnika srpskog jezika i književnosti Republika Srpske Suzana Bunčić.

Bunčićeva je rekla novinarima da je zadovoljna odzivom učesnika na seminar koji je danas završen u Bijeljini.


"Najviše učesnika bilo je iz Banjaluke, Doboja, Zvornika, Brčkog, Bijeljine i okolnih opština", rekla je Bunčićeva i dodala da je na skupu bilo pet predavača, odnosno plenarnih izlaganja, te pet radionica o različitim temama.

Ona je istakla da su predavači i učesnici zadovoljni onim što je seminar pružio u smislu stručnog usavršavanja kolega u osnovnim i srednjima školama Srpske.

Prema njenim riječima, Društvo nastavnika će insistirati da seminar bude obavezan na način kako to organizuje Društvo u Srbiji.

"To je prilika da se upoznamo o inovacijama, problemima i svim stvarima važnim za unapređenje nastave, te da i nastavnici iznesu svoja iskustva iz učionice kako bismo te probleme riješili", istakla je Bunčićeva.

Ona smatra da i učitelje treba uključiti u ove aktivnosti jer su i oni profesori srpskog jezika i književnosti, pogotovo što se književnost na časovima razredne nastave malo obrađuje.

Bunčićeva je rekla da je Društvo nastavnika srpskog jezika ove godine preselilo u prostorije Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i da je dobilo status društva od izuzetnog nacionalnog značaja.

Inspektor-prosvjetni savjetnik za vrednovanje vaspitno-obrazovnog rada u Republičkom pedagoškom zavodu Silva Dobraš rekla je da Zavod aktivno podržava održavanje ovakvih seminara s ciljem stručnog usavršavanja nastavnika srpskog jezika, ali i profesora razredne nastave.

"Namjera je da saradnja škola, Društva i Republičkog pedagoškog zavoda sve više jača zbog prepoznate uloge Društva koje je na listi društava od nacionalnog interesa", rekla je Dobraševa i dodala da je važno da svi koji su u nastavnom procesu imaju kontinuitet u stručnom usavršavanju.

Ona smatra da jedan seminar godišnje možda nije dovoljan, jer svaki nastavnik ima potrebu da se u kontinuitetu stručno usavršava.

Prema njenim riječima, ovakva kvalitetna plenarna predavanja i radionice svakako će unaprijediti rad nastavnika srpskog jezika i književnosti na nivou Republike Srpske.

Dvodnevni seminar u organizaciji Društva nastavnika srpskog jezika i književnosti Republike Srpske održan je na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana