Budimir: Srpska pred odsudnom odbranom - u toku pravna i politička borba

Srna
Foto: GS

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir istakao je danas u Banjaluci da su elita srpskog naroda i generacija koja ga je predvodila devedesetih godina prošlog vijeka stradali za Srpsku i očuvanje njenih vrijednosti.

”Ono što razlikuje elitu od drugih jeste što na sebe svjesno preuzima odgovornost i žrtvu. To rade znajući da će u borbi biti stradalnici”, rekao je Budimir na konferenciji “Ustavnopravna pozicija Republike Srpske”.

On je naglasio da svi moraju učestvovati u donošenju važnih odluka za srpski narod i Republiku Srpsku.

“Nažalost, sada dio elite ne vidi da se Republika Srpska nalazi pred odsudnom odbranom. Poslije toga nema više borbe”, dodao je Budimir.

Prema njegovim riječima, ukoliko predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izgubi bitku u lažnom i neustavnom Sudu BiH, zato što je ispunio ustavnu obavezu, onda će se ući u fazu defunkcionalizacije Srpske, što znači da njene institucije neće imati značaj.

On je naveo da se drugi dio odnosi na deteritorijalizaciju Republike Srpske.

“Shvatili su da zakonom o imovini mogu da riješe pitanje Srpske, što neće biti dopušteno. Kada vam uzmu teritoriju i funkcionalnu vlast, onda vas više nema. Zato imamo političku i pravnu borbu”, rekao je Budimir.

Konferenciju je organizovao Studentski savez Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana