Brojne manifestacije povodom dana opštine Kotor Varoš

Srna
Foto: Glas Kotor Varoša

KOTOR VAROŠ- Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan najavio je danas na sastanku Organizacionog odbora da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovane tradicionalne manifestacije.

Sakan je naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovana akcija "Uređenja i čišćenja grada", ulična trka učenika osnovnih škola, akcija dobrovoljnog davanja krvi kotorvaroških srednjoškolaca, ali i brojne druge manifestacije.

"Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 15. maja na kupalištu Bjeline, a i ove godine očekujemo veliku posjećenost i rekordan broj učesnika", rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

U subotu, 23. aprila, biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca NOR-a i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a dan kasnije 24. aprila biće upriličena svečana akademija. Sakan je izrazio nadu da će ovim manifestacijama prisustvovati delegacije bratskih opština i predstavnici gradova partnera iz okruženja.

"Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša", napomenuo je Sakan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana