Brčaci pobjednici Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku

Srna
Brčaci pobjednici Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku

DERVENTA- Pobjednici 22. Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku "Derventa open 2022" u muškoj konkurenciji su Brčaci Nenad Šormaz i Stefan Mirković, a u ženskoj ekipa Doboj/Šipovo u sastavu Anđelka Radišković i Tamara Đapa.

Na turniru je učestvovalo 27 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, u organizaciji Odbojkaškog kluba "Derventa".

Portparol Turnira Slobodan Živanić izrazio je zadovoljstvo jer su i ove godine usješno organizovali turnir koji je zadržao karakter međunarodnog, zahvaljujući dolasku ekipa iz Beograda i Novog Sada.

"Ukupno je nastupilo 27 ekipa, 14 u muškoj i 13 u ženskoj. Odlična odbojka viđena je u Gradskom parku, pored rijeke Ukrine. Imali smo odličnu atmosferu oba dana i mogućnost da igramo i u večernjim terminima", rekao je Živanić.

On je dodao da je karakteristika turnira učešće standardnih igrača.

"Oni dolaze iz godine u godinu, decenijama. Tu su i drugi reprezentativci i reprezentativke BiH, a imajući u vidu da nemamo muški klub dolazi veliki broj muških ekipa. Nagradni Fond i ove godine bio je 2.500", naveo je Živanić.

Radiškovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog osvajanja turnira i pohvalila organizatore.

Za predvodnika pobjedničke ekipe Šormaza ovo je šesta titula u Derventi, a Mirković učestvuje drugi put i odbranio je titulu sa partnerom Šormazom koju su osvojili prošle godine.

Završnici turnira prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Siniša Jeftić, koji je istakao da lokalna zajednica podržava organizaciju turnira, koji traje već 22. godine.

"To je jedan od rijetkih turnira u okruženju koji toliko traje. Nadamo se da će se turnir nastaviti održavati i dalje i da smo bili dobri domaćini našim gostima", rekao je Jeftić.

Generalni sponzor turnira je grad Derventa, a podršku je pružilo i Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpkse i brojni privrednici. /kraj/ns/sab/foto

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana