Boloban: Konačna upisna politika u srednje škole do kraja marta

SRNA
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Republike Srpske Jasmina Boloban predstavila je prijedlog plana upisa u prve razrede srednjih škola u školskoj 2024/25. godini, ističući da će konačna upisna politika u srednje škole biti donesena do kraja marta.

"Prethodio je održan sastanak sa članovima Tripartitnog savjetodavnog vijeća čije će sugestije sa iznesenim prijedlozima članova Komisije za upisnu politiku biti razmotrene", istakla je Bolobanova u Banjaluci na sastanku sa članovima Komisije.

Prema njenim riječima, prijedlog plana upisa pripremljen je na osnovu prijedloga škola, prethodno usaglašenih sa potrebama privrede i interesovanjima učenika na nivou njihovih lokalnih zajednica, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predsjednici Aktiva direktora srednjih škola izrazili su zadovoljstvo predloženim planom upisa u prve razrede srednjih škola.

Na sastanku je istaknuta kontinuirana potreba za unapređenjem kvaliteta srednjeg obrazovanja kako stručnog, tako i opšteg srednjeg obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada i iskazanim potrebama za nastavak daljeg školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Osim predstavnika resornog ministarstva, Komisiju za upisnu politiku Republike Srpske čine i predstavnici ministarstava za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje, rada i boračko-invalidske zaštite, te zdravlja i socijalne zaštite.

Komisiju čine i predstavnici Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, Saveza opština i gradova, Razvojne agencije, Zavoda za statistiku, Zavoda za zapošljavanje, Zanatsko-preduzetničke komore, Privredne komore i Unije poslodavaca Srpske, kao i predsjednici Aktiva direktora srednjih škola iz sedam regija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana