Bliznakinje donirale kosu za djecu oboljelu od raka

Srna
Bliznakinje donirale kosu za djecu oboljelu od raka

MILIĆI - Učenice drugog razreda Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Milutin Milanković" iz Milića, šesnaestogodišnje bliznakinje Ana i Marija Dukić donirale su kosu banjalučkom Udruženju "Iskra" za izradu perika djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Ana Dukić je rekla Srni da su odluku donijele na kraju prvog razreda, te da im je ideju dao razredni starješina Milan Vuković.

"Motiv nam je bio da pomognemo djeci oboljeloj od teških bolesti i da im vratimo osmjeh na lice, jer to je za nas mali gest, a njima će sigurno značiti mnogo", navela je Ana.

Marija Dukić je rekla da će kosa izrasti i da je najveća sreća da se pomogne onima kojima je to potrebno.

Sestre su naglasile da su ih roditelji i brat podržali u ovoj namjeri i da su presrećni što učestvuju u humanom činu.

Ana i Marija pletenice duge 35 centimetara ošišale su u jednom milićkom frizerskom salonu, a brat im je pomogao da kosu poštom pošalju u Banjaluku na adresu Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".

One su poručile djevojčicama koje imaju dugu kosu i koje mogu da usreće drugu djecu da se ne dvoume i da se ošišaju.

Razredni starješina djevojčica koji ih je ohrabrio na ovaj humani čin, profesor Milan Vuković, rekao je da je ponosan što im je razredni i što su ove učenice dio milićkog Srednjoškolskog centra.

"Ovo je porodičan čin, zato hvala Ani i Mariji, njihovom bratu i roditeljima. Djevojčicama je u jednom periodu kada se razvijaju i sazrijevaju teško da naprave neku prekretnicu u životu, promjenu u svom izgledu i zbog toga je ovo i hrabar gest", naveo je Vuković.

On se nada da će ovo biti inspiracija ostalim djevojčicama osnovne i srednje škole i škole da se odluče na ovaj korak.

Ovim gestom srednjoškolke Ana i Marija Dukić učestvovale su u projektu "Moja kosa, tvoja kosa" i akciji "Kosa za osmijeh", čiji je nosilac Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka", a partner banjalučko Udruženje "Iskra."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana