Bjelica: Policija i dalje da štiti imovinu Srpske

Srna
Foto: RTRS

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica čestitao je 4. april - Dan policije, uz želju da i dalje efikasno štiti bezbjednost i imovinu građana i Republike Srpske.

Bjelica je istakao da Sokolac kao rodno mjesto policije Republike Srpske gaji posebna osjećanja i čuva sjećanje na nastanak i prvu smotru policije Srpske.

On je naglasio da raduje svaki napredak u obučenosti i opremljenosti policije Republike Srpske, budući da je učestvovao u opremanju njenih prvih policijskih jedinica.

- Da svaki novi rođendan dočekujete spremniji i odgovorniji, te da se građani Srpske kao i do sada pouzdaju u vašu spremnost da zaštititite bezbjednost i imovinu. Želim vam svaki uspjeh u radu - naveo je Bjelica u čestitki upućenoj ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniši Karanu, rukovodstvu i svim pripadnicima policije Republike Srpske, veteranima, ali i polaznicima akademije i učenicima Srednje policijske škole.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na Sokocu se tradicionalno obilježava dan sjećanja na 30. mart 1992. godine kada je 30 dana nakon usvajanja Ustava Srpske Republike BiH i Zakona o unutrašnjim poslovima izvršena prva smotra tadašnje srpske milicije na legendarnoj Romaniji.

Za odbranu Republike Srpske život su dala 782 pripadnika MUP-a Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana