Bizon Ivan se ženi, „mlada“ stiže iz Srbije

GS
Bizon Ivan se ženi, „mlada“ stiže iz Srbije

SARAJEVO - Mladi američki bizon Ivan, poznat i omiljen djeci, uskoro će kako se vole našaliti u Pionirskoj dolini u Sarajevu, biti upisan u "knjigu vjenčanih".

Čini se da se nova životinja, mlada ženka bizona već priprema na put ka sarajevskom zoološkom vrtu, a Ivanovi timaritelji trude se da pripreme sve kada ZOO Palić javi da "mlada" stiže da sve u Sarajevu bude spremno za porodičnu priču, piše Kliks .

Bizon Ivan bezbrižno čeka kraj ljeta, u novom komfornijem domu, a čak mu ne smeta ni buka tik uz njegovu kuću gdje grade i dom za „mladu“.

Šale se u Pionirskoj dolini da se svadbena zvona već čuju - administrativni dio je već u poodmakloj fazi, a zna se samo da je mlada ženka mlađa od "mladoženje", da je rođena u ZOO vrtu Palić i da do sada nije putovala nigdje.

Naravno i po kilaži slabija je od mladog bizona, mada to ne znači, dodaju, da neće biti i karakterno jača. Kada stigne, iz Pionirske doline poručuju da traže i "kumove" pa evo prilike i za društveno odgovorne kompanije da se prijave i postanu sponzori nove „mlade porodice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana