Bijeljina: Dom zdravlja dobio rendgen uređaj vrijedan 116.650 KM

Srna
Bijeljina: Dom zdravlja dobio rendgen uređaj vrijedan 116.650 KM

BIJELjINA - Dom zdravlja Bijeljina dobio je danas savremeni digitalni mobilni rendgen uređaj, vrijednost 116.650 KM, u okviru Javne nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin zahvalila je Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu na ovoj vrijednoj donaciji, te ukazala da je uređaj koji je ranije posjedovala ova ustanova intenzivno korišten u vrijeme epidemije virusa korona, praktično 24 časa dnevno, odnosno 26.000 snimaka godišnje ili oko 100 snimaka dnevno.

"Ponosna sam na ovaj projekat i na institucije Vlade Republike Srpske koje su prepoznale ko je to snosio najveći dio posla na svojim leđima pune dvije i po godine. Ova donacija će podići nivo usluga koje pružamo za svoje pacijente na viši nivo", rekla je Đukinova prilikom dodjele donacije.

Dom zdravlja Bijeljina sa 460 zaposlenih je druga po veličini ustanova primarne zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj.

Novi digitalni mobilni rendgen aparat će koristiti pacijenti sa područja grada Bijeljina sa 26 sektorskih ambulanti, kao i domova zdravlja Lopare i Ugljevik, te dvije privatne kuće porodične medicine primarne zdravstvene zaštite "S mediko" i "Kuća zdravlja".

Oprema je nabavljena u sklopu Hitnog projekta kovid 19, koji finansira Svjetska banka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana