Biblioteka Istočno Sarajevo poklonila knjige za “m:telovu” akciju „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“

GS
„Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“
Foto: m:tel | „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“

ISTOČNO SARAJEVO -Matična biblioteka Istočno Sarajevo poklonila je 120 knjiga za akciju kompanije „m:tel” i Udruženja građana „Humanitas“, a kojom se prikuplja literatura za biblioteku u Melburnu.

Polovinom juna, kompanija „m:tel” je, na inicijativu Udruženja građana Humanitas, pokrenula akciju prikupljanja knjiga namijenjenih za ljude s ovih prostora koji žive u dalekoj Australiji. Pod nazivom „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, ova akcija ima za cilj da prikupi što veći broj knjiga, ovoga puta za biblioteku „Vasilije Ostroški“ u Melburnu, te da omogući svima onima koji su porijeklom s ovih prostora, da čitaju knjige na maternjem jeziku i na taj način očuvaju svoj jezik, kulturu i tradiciju.

Kompanija „m:tel”  je u sva svoja prodajna mjesta širom BiH, postavila kutije s natpisom imena ove akcije, a u koju svi zainteresovani ljudi dobre volje mogu da odlože knjigu, odnosno knjige koje namijene za poklon svojim sunarodnicima u dalekoj Australiji.

Već nakon nekoliko dana nakon što je akcija pokrenuta, Matična biblioteka Istočno Sarajevo odlučila je da donira 120 knjiga za ovu akciju, što je i učinila 23. juna u najbližoj poslovnici „m:tela”  u ovom gradu.

-Iako ne čudi da je prva veća donacija knjiga došla upravo od onih koji su „knjizi najbliži“, ovaj plemeniti čin Matične biblioteke Istočno Sarajevo najbolji je primjer kako se u humane akcije mogu uključiti svi, od kulturnih i obrazovnih ustanova, kompanija, firmi, udruženja… pa sve do pojedinaca – istakli su u kompaniji „m:tel”. 

Kompanija „m:tel”  sa zadovoljstvom je dočekala predstavnike Matične biblioteke i ovu donaciju u svom prodajnom mjestu, zahvalivši im na učešću u ovoj akciji.

-Srećni smo što akcija „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“ već pokazuje da smo kao zajednica spremni da pomažemo, da poklanjamo, da mislimo o drugima, pa čak i onima koji su daleko. Čin Matične biblioteke Istočno Sarajevo je sjajan primjer koji bi bilo lijepo da svi mi i kao pojedinci i kao organizacije slijedimo - rekla je Sandra Stanić iz kompanije „m:tel”.

Bibliotekarka Matične biblioteke Istočno Sarajevo Slađana Bratić izrazila je zadovoljstvo što ova ustanova može da pomogne rad biblioteke u Melburnu.

-Matična biblioteka Istočno Sarajevo prati aktivnosti događanja na lokalnom nivou, te smo na sajtu „m:tela” našli informaciju o prikupljanju knjiga za biblioteke u dijaspori. Bilo nam je zadovoljstvo što možemo da poklonimo  knjige i pomognemo ovu akciju jednom skromnom donacijom od 120 knjiga, jer se Matična Biblioteka inače trudi da pomogne bibliotekama i u BiH i u regiji donacijama koje imamo u svojim viškovima. Građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva svakodnevno Matičnoj biblioteci poklanjaju knjige, te sve ono što ne ostaje u našem fondu, poklanjamo onima kojima je neophodno - rekla je Bratićeva.

Akcija „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, svim zainteresovanim građanima BiH otvara vrata za činjenje dobrih djela, te poziva ljude dobre volje da svrate u bilo koju poslovnicu „m:tela” i ostave svoj dar za naše sunarodnike u dalekoj Australiji.

Vijesti i informacije o akciji „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“, kao i o drugim društveno odgovornim aktivnostima „m:tela”, pratite na blogu kompanije u sekciji m:prijatelji.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana