BHANSA aktivirala rad Centra za upravljanje kriznim situacijama

Srna
Foto: Agencije

SARAJEVO- Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi /BHANSA/ saopštila je da elementarne nepogode koje su zadesile dijelove BiH nisu uticale na kvalitet usluga ove agencije, kao i da su aktivirali rad svog Centra za upravljanje kriznim situacijama.

Iz BHANSA navode da su aktivirali rad Centra za upravljanje kriznim situacijama kao odgovor na snažne elementarne nepogode koje su u noći s četvrtka na petak, 3. na 4. oktobar pogodile dijelove BiH i njegov rad će biti nastavljen kako bi se obezbijedila potpuna koordinacija i podrška u ovim izazovnim trenucima.

Na sastanku Centra sprovedena je opsežna procjena uticaja nepogode na rad i funkcionisanje BHANSA i pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi s obzirom na to da ova agencija zapošljava osoblje iz cijele BiH.

Iz BHANSA navode da nema stradalih ili povrijeđenih radnika agencije, te da su sve lokacije, objekti i oprema u funkciji.

"BHANSA sigurno i kontinuirano pruža svoje usluge avio-prevoznicima koji prelijeću vazdušni prostor BiH ili koriste usluge međunarodnih aerodroma u BiH. Agencija obezbjeđuje usluge kontrole vazdušnog saobraćaja za vazduhoplovne jedinice koje učestvuju u akcijama spasavanja i pomoći stanovništvu pogođenih područja", ističu iz Agencije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana