Berek kod Gradiške dobija novi višenamjenski društveni dom (FOTO)

M. V.
Berek kod Gradiške dobija novi višenamjenski društveni dom (FOTO)

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izjavio je da će u izgradnju društvenog doma u mjesnoj zajednici Berek biti uloženo oko 440.000 KM.

Nakon obilaska radova na izgradnji društvenog doma, Adžić je novinarima rekao da grad Gradiška na ovaj način nastavlja ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova u selima i prigradskim naseljima.

Višenamjesnski društveni dom u ovoj mjesnoj zajednici gradi se na mjestu bivše stare škole, koji će biti na raspolaganju mještanima krajem septembra.

- U posljednjih osam godina Grad Gradiška, u saradnji sa donatorima, vladama Srpske i Srbije, izgradio je ili obnovio više društvenih domova. Ovi objekti postali su seoski centri, u kojima se okupljaju mještani gdje organizuju kulturna i društvena dešavanja - ističe Adžić.

Prema riječima Adžića lokalna uprava je opredijeljena da nastave projekte jačanja mjesnih zajednica i stvaranja boljih uslova za život u ovim sredinama, jer to stvara preduslove za razvoj sela.

- Dobar primjer brige za seoske sredine je izgradnja višenamjenskog doma u Bereku, jer postojeći objekat stare škole se nije mogao renovirati zbog dotrajalosti. Za ove poslove, do konačnog završetka, uključujući vanjsko i unutrašnje opremanje izdvojeno biće oko 440.000 KM - naglasio je Adžić.

Realizacija projekta izgradnje društvenog doma u Bereku rezultat je saradnje Gradske uprave i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u projektu "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini".

Adžić je dodao da u domu u Bereku planirano je da se sastaju i poljoprivrednici iz ovog kraja.

- Putem ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske dogovoreno je da u prostorijama novog doma bude edukativni centar za poljoprivredne proizvođače sa ovog kraja - rekao je gradonačelnik Adžić.

Društveni dom u Bereku na zadovoljstvo mještana biće mjesto okupljanja svih generacija.

- Ovaj društveni objekat nama je bio prijeko potreban. Pored dotrajale i neuslovne zgrade stare škole, uskoro ćemo imati dobre uslove za sastanke, druženja i različite aktivnosti - kaže član Savjeta MZ Berek Gorana Lukić.

U izgradnju i rekonstrukciju domova na području Gradiške uloženo je više od tri miliona maraka.

Izgrađeni su domovi u Novoj Topoli, Vrbaškoj, Kruškiku, i uskoro u Bereku. Djelimična sanacija ili potpuna rekonstrukcija društvenih domova izvršena je u Gornjim i Donjim Podgradcima, Seferovcima, Turjaku, Drageljima, Bistrici, Čatrnji, Lamincima, Bok Jankovcu, Brestovčini, Vilusima, Jablanici, Kijevcima, Romanovcima, Lužanima, Sovjaku i drugim mjestima na području grada Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana