Begić prijavio Kovačevića zbog izazivanja i podsticanja na nasilje i mržnju

Srna
Foto: Agencije

PRIJEDOR - Ivan Begić podnio je danas prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića zbog, kako je naveo, javnog izazivanja i podsticanja na nasilje i mržnju, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

U Tužilaštvu kažu da će postupajući tužilac izvršiti provjeru ove prijave i utvrditi ima li elemenata krivičnog |ela. Begić je novinarima u Prijedoru rekao da je prijavu podnio zbog Kovačevićeve objave na društvenoj mreži "Fejsbuk" na katolički Uskrs, 17. aprila, u kojoj je, između ostalog, napisao da ne može ništa da čestita kada se sjeti šta je katolički kler radio i radi Srbima i koliko je žrtava pod njihovim blagoslovom bilo i poručio "nek` je vatikanistima daleko lijepa kuća".

 Na pitanje zašto podnosi prijavu, Begić je odgovorio da je rođen i živi u Prijedoru i da on i njegovi otac, majka, brat i sestra žive u "čisto hrvatskom mjestu" Gornja Ravska kod Prijedora. Nakon Begića, novinarima se obratio i Kovačević koji je rekao da u svojoj objavi na "Fejsbuku" nije pominjao ni Hrvate, ni vjernike, nego kler.

"Nije tačno da se nisam izvinio. Napisao sam kasnije ako je neko to shvatio kao uvredu, a ko je stvarno vjernik i ko nije ono što sam ja napisao, da tim ljudima želim da čestitam Uskrs i čestitao sam", naveo je Kovačević.

On je pozvao tužilaštvo da što prije uzme u razmatranje ovu krivičnu prijavu. "Kada bude donesena odluka, onda će biti tužba za klevetu", rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana