Banjaluka: Uništen 81 predmet iz nelegalnog priređivanja igara na sreću

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Na banjalučkoj regionalnoj deponiji "Depot" danas je uništen 81 predmet korišten za nelegalno priređivanje igara na sreću, saopšteno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Uništeni su automati za igre na sreću, oprema i terminali za priređivanje kladioničkih i elektronskih igara na sreću. Ove predmete je privremeno oduzela inspekcija zbog prekršaja iz Zakona o igrama na sreću, a na osnovu pravosnažnih prekršajnih naloga ili rješenja nadležnih sudova na osnovu kojih je naređeno trajno oduzimanje i uništavanje. Predmete je uništila Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta u Republičkoj upravi za igre na sreću.

Iz ove uprave je najavljeno da će Komisija, u skladu sa zakonskim nadležnostima, nastaviti uništavanje oduzetih predmeta, a inspektori intenzivan nadzor s ciljem otkrivanja prekršaja iz oblasti igara na sreću. "To će, nesumnjivo, doprinijeti smanjenju sive ekonomije, kao i stvaranju klime za povećanje discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću u Republici Srpskoj", ističu iz Republičke uprave za igre na sreću.

Republička uprava za igre na sreću poziva građane Srpske da ih obavijeste ako imaju saznanja o ilegalnom priređivanju igara na sreću da bi inspektori mogli pravovremeno da preduzmu mjere iz njihove nadležnosti usmjerene na sankcionisanje odgovornih lica. Ova uprava je prošle godine izdala 259 prekršajnih naloga priređivačima igara na sreću u Srpskoj, što je porast od 123 odsto u odnosu na godinu ranije kada je izdato 116 prekršajnih naloga, a što je posljedica odlučne borbe protiv sivog tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana