Banjalučki vrtići u srijedu u štrajku upozorenja

Srna
Foto: Unsplash

BANjALUKA - Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka održaće u srijedu, 21. septembra, jednočasovni štrajk upozorenja, odlučeno je danas na sastanku Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije ove javne ustanove.

Štrajk upozorenja biće održan od sedam do osam časova.

Iz Saveza sindikata Republike Srpske saopšteno je da zaposleni u predškolskim ustanovama grada Banjaluka već duže traže povećanje plata i potpisivanje novog pojedinačnog kolektivnog ugovora, kako bi se stekli uslovi za legalnu i zakonitu isplatu plata zaposlenima u ovoj ustanovi.

-Iako su predstavnici Sindikalne organizacije ove javne ustanove potpisali izmjene i dopune pojedinačnog kolektivnog ugovora i dobili obećanje da će doći do povećanja plata, to se do danas nije desilo -  navedeno je u saopštenju.

Iz Saveza sindikata podsjećaju da zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka 17 godina nisu imali povećanje plata od svog osnivača i poslodavca.

-Ovim putem pozivamo sve da ostave po strani političko i stranačko prepucavanje, jer je jedini interes radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka da budu akedvatno plaćeni za svoj posao - istaknuto je u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana