„Autoputevi Srpske“: Akcija „Klikni-dopuni TAG“ izazvala veliko interesovanje korisnika

GS
„Autoputevi Srpske“: Akcija „Klikni-dopuni TAG“ izazvala veliko interesovanje korisnika

Aplikacija je namjenjena korisnicima usluge elektronske naplate putarine, koji već posjeduju ili će tek kupiti TAG uređaj, pomoću kojeg će kroz naplatne stanice prolaziti bez potrebe za zaustavljanjem ili čekanjem u redovima.

Akcijom  „Klikni-dopuni TAG“, Javno preduzeće „Autoputevi Republike Srpske“ načinilo je značajan korak u pravcu unapređenja i modernizacije svojih usluga, što je naišlo na očekivano veliko interesovanje javnosti. Naime, kako bi korisnicima usluga što više olakšali i pojednostavili vožnju i putovanje auto-putevima u Republici Srpskoj, stručni tim Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“, uz podršku predstavnika Instituta „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, izradio je i pustio u upotrebu mobilnu aplikaciju „Autoputevi RS ENP“.

Aplikacija je namjenjena korisnicima usluge elektronske naplate putarine, koji već posjeduju ili će tek kupiti TAG uređaj, pomoću kojeg će kroz naplatne stanice prolaziti bez potrebe za zaustavljanjem ili čekanjem u redovima, karakterističnim u periodu ljetne i zimske turističke sezone, kao i tokom praznika.

Najvažnija prednost leži u činjenici da korisnici samo jednim dolaskom na naplatnu stanicu putem aplikacije „Autoputevi RS ENP“ svoje korisničke račune mogu da dopune u svakom trenutku, sa bilo kog mjesta. Da bi to ostvarili, korisnici treba da urade sledeće:

REKONFIGURACIJA TAG-a, NOVI UGOVOR I PREUZIMANjE APLIKACIJE

Prvi korak je odlazak do jedne od pet naplatnih stanica: „Jakupovci“, „Čatrnja“, „Prnjavor“, „Kladari“ i „Kostajnica“, na kojoj će zatražiti rekonfiguraciju postojećeg TAG uređaja i promjenu ugovora sa pretplatničkim računom. Time ujedno prestaje i potreba za budućim odlascima do naplatnih stanica, jer će ubuduće korisnici svoje račune dopunjavati isključivo onlajn. Zatim je potrebno preuzeti mobilnu aplikaciju „Autoputevi RS ENP“ na  „Google play“ i „App Store“. Na novom ugovoru dobiće QR kod, koji zatim treba da skeniraju, koristeći preuzetu aplikaciju i unesu imejl adresu na koju će im stići verifikacioni link.

REGISTRACIJA NALOGA NA APLIKACIJI

Po dobijanju verifikacionog imejla i klika na dobijeni link sa adrese: [email protected], korisnici mogu da kreiraju lozinku za svoju aplikaciju. Time je proces verifikacije uspješno obavljen. Sledeći korak pri ulasku u aplikaciju je kreiranje PIN koda koji ćete koristiti prilikom svakog pristupa aplikaciji.

PLAĆANjE

Na ovaj način, uspješno je izvršeno pristupanje aplikaciji i TAG uređaju. Poslije ovih koraka, korisnički račun je spreman za dopunu putem interneta. Korisnik treba da odabere opciju „Dopunite“, gdje unosi željeni novčani iznos, kao i podatke sa platne kartice. Ukoliko želi, podatke sa kartice može da sačuva, ali nije obavezan. Poslije toga, obavezno je da da saglasnost, odnosno da izabere opciju da je saglasan sa uslovima korištenja.

NOVI KORISNICI

Što se tiče novih korisnika, koji do sada nisu koristili uslugu elektronske naplate putarine, njihov prvi korak takođe je dolazak na jednu od navedenih pet naplatnih stanica, gdje će, uz uređaj, dobiti ugovor i neophodni QR kod. Sledeći koraci isti su kao i kod postojećih korisnika, odnosno preuzimanje aplikacije, kreiranje naloga i plaćanje putem interneta.

A screenshot of a web pageDescription automatically generated

A cell phone with a screen on itDescription automatically generated

A card with a red and white backgroundDescription automatically generated

A red and white background with white textDescription automatically generated

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana