"Austrijske željeznice" zainteresovane za projekte u Srpskoj

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Rukovodstvo "Austrijskih željeznica" iskazalo je interes za uspostavljanje zajedničkih poslovnih aktivnosti sa resornim ministarstvom Republike Srpske i "Željeznicama Republike Srpske" i podršku razvoju željezničkog saobraćaja u Srpskoj.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i generalni direktor "Željeznica Republike Srpske" Slađan Jović razgovarali su danas u Beču sa rukovodstvom "Austrijskih željeznica" o uspostavljanju saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja i unapređenja željezničke infrastrukture u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o remontu vagona "Austrijskih željeznica" u radionicama "Željeznica Republike Srpske", uspostavljanju željezničke linije Doboj-Banjaluka-Beč i otvaranju robnog pretovarnog terminala na području Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sagovornici su konstatovali da je unapređenje željezničkog saobraćaja prioritet od strateškog značaja, te iskazali opredjeljenje obje strane za buduću saradnju na projektima u oblasti željezničke infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana