Austrijanci zainteresovani za ulaganja u Srpsku

SRNA
Austrijanci zainteresovani za ulaganja u Srpsku

BANjALUKA - U prostorijama Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske u Banjaluci održan je sastanak sa predstavnicima austrijske kompanije zainteresovane za preliminarne razgovore o mogućem ulaganju na kojem su predstavljene namjere i ciljeve u skladu sa mogućnostima koje nudi Srpska.

Sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti direktora IRB-a Dražen Vrhovac, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović i predstavnik uprave austrijske kompanije Tomas Horburger.

IZ IRB-a je saopšteno da je uzvratna posjeta iz Austrije uslijedila nakon Investicionog foruma održanog 4. marta u Beču, na kojem su austrijskim privrednicima i privrednicima srpske dijaspore predstavljene konkretne ponude za ulaganje u Republiku Srpsku.

"Na forumu je predstavljena stimulativna poreska politika Vlade Republike Srpske i prednosti za ulaganje u Srpsku u odnosu na zemlje regiona i EU. Predstavljeni su i kapitalni projekti Vlade Srpske, projekti u okviru poslovnih zona u lokalnim zajednicama, kao i kompanije koje su zainteresovane da budu predmet prodaje ili da uspostave strateško partnerstvo sa nekom od austrijskih kompanija", podsjeća se u saopštenju.

Akcenat je bio na privrednim sektorima u oblasti saobraćajne infrastrukture, prerađivačke industrije /drvoprerađivačke i metaloprerađivačke/, u sektorima proizvodnje hrane i turizma.

Investicioni forum u Beču prvi je od planiranih šest u Evropi i svijetu u ovoj godini. Ovi forumi su dio aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog "Invest foruma" održanog u septembru prošle godine u Banjaluci u organizaciji IRB-a i Vlade Republike Srpske, dodaje se su saopštenju.

Kruna ovogodišnjih aktivnosti biće objedinjeni veliki događaj na jesen u Republici Srpskoj – četvrta investiciona konferencija "Invest Srpska" i drugi "Invest forum".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana