Austrijanac i Srpkinja se vjenčali u manastiru Osovica

G.S.
Austrijanac i Srpkinja se vjenčali u manastiru Osovica
Foto: ATV/Skrinšot | Austrijanac i Srpkinja se vjenčali u manastiru Osovica

SRBAC - Srpkinja Dijana i Austrijanac Marko izgovorili su sudbonosno „Da“ pred Bogom i familijom i to u manastiru Osovica kod Srpca.

Pričaju da im je oboma bila želja da se vjenčaju u pravoslavnoj crkvi, po pravoslavnim običajima.

„Prelijepo, pošto sve voli naše i on je isto pravoslavac, obožava našu kulturu. To je bilo najmilije meni, ja od djetinjstva već maštam da ću u manastir da budem“, kaže Dijana Šener.

„Oduševljeni su bili i kumovi i svi, stvarno su to super organizovali, mnogo su nam pomogli bili su oduševljeni“, dodaje ona, prenosi ATV.

„Odlično! Nervozan! Super!“, govori nam Marko.

„Njemu je kultura bitna i on voli naše, i on je pravoslavac, za njega je bilo najbitnije, pošto sam ja tu odrasla, da to obavimo ovdje kod moje rodbine. Bili su oduševljeni što će doći ovamo, što imaju mogućnost da proslave našu svadbu kako treba. 85 odsto naših gostiju su Austrijanci, došli su, pa ćemo vidjeti kako će biti“, priča dalje Dijana.

Žive u Gracu, imaju i dvoje djece - Anastasiju i Enrika. Dijana je porijeklom iz okoline Broda, a Marko je po majci pravoslavac. Upravo je majki Jeleni danas bilo puno srce.

„Mnogo sam uzbuđena, danas sam i plakala. To je mnogo lijepo. Toliko se radujem da mi se sin ženi. Djeca i sve, ove što su tu. I oni se mnogo raduju što imamo svadbu ovdje i da je to nešto skroz drugo, nego što je u Austriji“, kaže Jelena Šener, ponosna majka mladoženje.

Prije vjenčanja u manastiru Osovica, mladenci su obavili i civilno vjenčanje. Miješani svatovi, Srbi i Austrijanci, po želji mladenaca uveseliće svadbeno veselje. Mladenci Dijana i Marko kažu da će ispoštovati i srpske i austrijske običaje, a biće ispoštovani i različiti muzički ukusi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana