ATOS BANK uručio donaciju Fondaciji “Lara” iz Bijeljine

G. S.
ATOS BANK uručio donaciju Fondaciji “Lara” iz Bijeljine

BANjALUKA - ATOS BANK godinama unazad nastoji da što više bude uključen u aktivnosti zajednice u kojoj posluje i da učestvuje u društveno odgovornim projektima te je povodom dana posvećenog ženama uručio donaciju za Fondaciju “Lara” iz Bijeljine.

Donaciju i poklone za Fondaciju “Lara” iz Bijeljine uručio je direktor regionalnog centra Bijeljina Aleksandar Vićanović.

- Kroz naše angažmane na projektima društvene odgovornosti radimo na stvaranju čvrstih veza sa zajednicom i na boljem razumijevanju njenih potreba te smo se odlučili da upravo povodom Međunarodnog dana žena, dana koji je posvećen ženama, uručimo donaciju Fondaciji “Lara”“ iz Bijeljine. Ova organizacija žena iz Bijeljine od svog osnivanja radi na razvijanju programa zaštite žena od svih oblika rodno zasnovanog nasilja i osnaživanju žena za političke i druge oblike javnog djelovanja - izjavio je Vićanović.

Fondacija “Lara” upravlja sigurnom kućom za žene i djecu žrtve domaćeg nasilja, vodi volonterski servis SOS telefona za prijavu nasilja i pruža preživjelima od nasilja pravnu i psihosocijalnu pomoć te nastoji da u svakom trenutku obezbijedi ženama pristup pravima i informacijama do kojih one teže dolaze, kao što su pitanja o bezbjednosti, zaštiti od nasilja, državnim programima i planovima koji su značajni za socijalnu uključenost žena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana