Asfaltiranje puta olakšalo bi život srpskim povratnicima

Srna
Asfaltiranje puta olakšalo bi život srpskim povratnicima

GLAMOČ - Asfaltiranje makadamskog puta koji povezuje Drvar i Glamoč olakšalo bi život mještana i ojačalo vezu srpskih povratničkih opština u Livanjskom kantonu sa Republikom Srpskom.

Dmitar Srdić, jedan od mlađih povratnika koji živi u zaseoku Srdići na području Glamoča, rekao je Srni da je makadamski put koji povezuje ove dvije opštine u lošem stanju, pun rupa i velikog kamenja. "Često putujem u Banjaluku.

Moram da idem preko Drvara jer je makadamom do Glamoča nemoguće doći iako je bliže", naveo je Srdić koji se bavi stočarstvom čije stado broji oko 700 ovaca. On je naglasio da je zimi ovaj put teško održavati, a da ga ljeti dodatno oštećuju teški kamioni koji služe za drvnu industriju.

"Naši prostori kao da su zaboravljeni od svih. I oni koji su se vratili, dovedeni su u razmišljanje ponovo da odu upravo zbog neljudskih uslova na vjekovnim ognjištima", rekao je Srdić.

Dvije najveće povratničke opštine u Federaciji BiH jedine su lokalne zajednice koje su spojene makadamskim putem.

Regionalni put koji ih spaja dužine je oko 60 kilometara. Od toga, 20 kilometara je makadam, a ostalih 40 kilometara vrlo loš, gotovo uništen asfalt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana