Asfaltiran put u Gornjoj Jurkovici

Milan Vujić
Asfaltiran put u Gornjoj Jurkovici

GRADIŠKA - U Gornjoj Jurkovici danas je puštena u upotrebu asfaltirana dionica puta, prema zaseoku Gornji Gajići i zaseoku Majstorovići,  ukupne dužine 1300 metara.  Prema riječima gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića vrijednost ove investicije je 135 000 KM.

Gradonačelnik Adžić rekao je da u zaseoku Majstorovići pored mnogobrojnih poljoprivrednika živi i porodica poginulog borca i da je asfaltiranje puta najmanje što mogu učiniti za njih.  

-Gradska uprava realizuje program ruralnog razvoja kako bi obezbijedila infrastrukturno opremanje čitavog prostora grada i da bi ljudi ostajali na svojim poljoprivrednim gazdinstvima i imanjima - naglasio je Adžić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Jurkovica Milorad Laloš rekao  je da je asfalt značajan mještanima ovog brdskog kraja, kojima obilnije kiše prave velike probleme. 

-Obzirom da je ovo brdski kraj, svaka jača kiša odnese površinski sloj puta, tako da smo primorani da po nekoliko puta godišnje nasipamo šljunak - rekao je Laloš. 

U Gornjoj Jurkovici u 79 domaćinstava živi oko 250 stanovnika.

Gradonačelnik Adžić je podsjetio da je cilj Gradske uprave, da u svim mjesnim zajednicama izgradi centre za društvena okupljanja mještana na kojima će, osim druženja moći razgovarati o svojim potrebama koje će, kroz zahtjeve i projekte proslieđivati Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana