Arlov: Zahvalnost savjetu ministara za odobrenje ulaska djece sa Kosmeta u BiH pod posebnim uslovima

Srna
Arlov: Zahvalnost savjetu ministara za odobrenje ulaska djece sa Kosmeta u BiH pod posebnim uslovima

ŠAMAC - Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov izrazio je danas zahvalnost Savjetu ministara koji je i ove godine odobrio ulazak djeci sa Kosova i Metohije u BiH pod posebnim uslovima, a koji trebaju biti gosti svojim vršnjacima u 19 gradova i opština Republike Srpske.

Arlov je izrazio zahvalnost Ministarstvu bezbjednosti i Savjetu ministara i ove godine na podršci, odobrenju i pozitivnoj odluci koja je bio veoma važan uslov bez koga ne bi mogao biti realizovan 11. projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u okviru koga će 738 učenika u pratnji 66 prosvjetnih radnika iz 40 osnovnih škola sa prostora Kosova i Metohije boraviti u Republici Srpskoj.

On je napomenuo da se projekat realizuje uz veliku podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstava porodice, omladine i sportra, Ministarstva turizma, te gradova, opština, velikog broja osnovnih škola i preko 700 porodica iz 19 lokalnih zajednica Republike Srpske.

"Podršku projektu očekujemo od Uprave za saradnju sa dijaporom i Srbima u regionu u Vladi Srbije", rekao je Arlov. Savjet ministara je, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, donio je juče odluku o odobravanju ulaska i boravka u BiH pod posebnim uslovima državljanima Srbije, učenicima osnovnih škola s područja Kosova, bez važećih putnih isprava, u periodu od 24. juna. do 2. jula radi ekskurzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana