Arlov: Zahvalnost cijeloj Srpskoj na spajanju djece sa Kosmeta i iz Srpske

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije zahvalili su Odboru za Kosovo i Metohiju iz Banjaluke i cijeloj Republici Srpskoj na divnom i velikom projektu spajanja djece sa Kosova i Metohije sa vršnjacima iz Srpske, koji ima veoma veliki značaj za srpsku djecu i narod na Kosovu i Metohiji, rekao je Srni predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.

Arlov je tokom današnjeg sastanka u Beogradu upoznao pomoćnika direktora Kancelarije za Kosmet Milenu Parlić da će oko 700 srpske djece, prosvjetnih radnika i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova i Metohije, od 22. do 29. juna, nakon završetka školske godine, boraviti u Republici Srpskoj u porodicama njihovih vršnjaka.

On je prenio da se ova posjeta organizuje u okviru velikog projekta Odbora „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji će ove godine biti realizovan 12. put, te istakao da sa Kosova i Metohije dolaze djeca iz više od 40 osnovnih škola kod svojih vršnjaka u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske.

„Raduje nas što će ove godine biti centralni svečani doček djece sa Kosova i Metohije u Bratuncu, da sva djeca sa bratskog Kosova i Metohije uđu u bratsku Republiku Srpsku iz Srbije preko mosta Bratoljub. Tu ćemo ih dočekati sa mnogim delegacijama, domaćinima gradova koji ugošćuju djecu širom Srpske“, dodao je on.

Arlov je rekao da se Odbor ponosi ovim projektom, koji realuzuje već mnogo godina uz veliku pomoć Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, lokalnih zajednica i najviše osnovnih škola i porodica širom Republike Srpske, koje ugošćuju djecu sa Kosova i Metohije.

On je upoznao sagovornicu i sa još nekim projektima ovog odbora, kao i da je izgrađen dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

„Pričali smo i o mom prijedlogu da Odbor i Kancelarija zajedno na jesen realizuju projekat da Kosovo i Metohiju posjeti jedan broj prosvjetnih radnika iz Srpske, što je želja i njihovih kolega na Kosovu i Metohiji“, rekao je Arlov.

Arlov je podsjetio da je do sada od 2012. godine projektom „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ u 35 lokalnih zajednica Srpske boravilo više od 7.000 srpske djece sa Kosova i Metohije u oko 7.000 porodica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana