Arlov: Za dva mjeseca 40 škola podržalo akciju za praznične paketiće

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Oko 30.000 zaposlenih i učenika iz 40 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj od polovine septembra do danas podržalo je humanitarnu akciju "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji", koju, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, do kraja godine sprovodi Odbor za pomoć Srbima na Kosmetu.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov izjavio je Srni da će dio ukupnih prikupljenih sredstava biti usmjeren za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, koji je potrebno opremiti, a namijenjen je za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja"Podrži me".

Arlov je rekao da će dio sredstava, kao i svake godine, biti usmjereno za oko 1.000 nikoljdanskih, božićnih i novogodišnjih paketića djeci na Kosovu i Metohiji, koji će im biti uručeni krajem decembra i početkom januara.

On je napomenuo da će ove godine uoči Nikoljdana poklone od vršnjaka iz Republike Srpske prvi put dobiti 150 srpske djece u zapadnoj Slavoniji, koji će im biti uručeni 17. decembra u Sabornoj crkvi posvećenoj Svetoj Trojici u Pakracu, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa pakračko-slavonskog Jovana, sa kojim je ovaj humani gest dogovoren.

- Uoči Nikoljdana četvrti put ćemo podijeliti poklone za više od 120 srpske djece na Baniji - rekao je Arlov.

Arlov je zahvalio svima koji su podržali veliku humanitarnu akciju za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar", za koji je do sada utrošeno više od 320.000 evra, a da bi potpuno bio završen potrebno je još oko 100.000 evra.

On je zahvalio i donatorima iz Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka, kao i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za višegodišnju podršku projektima Odbora, među kojima i "Spojimo djecu Koosva i Metohije i Republike Srpske", u okviru kojeg je od 2012. godine u Srpskoj boravilo više od 6.000 srpske djece sa Kosmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana