Arlov u Banjaluci sa maturantima iz Leposavića

Srna
Arlov u Banjaluci sa maturantima iz Leposavića

ŠAMAC- Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sastao se danas u Banjaluci sa maturantima Srednje škole "Nikola Tesla" iz Leposavića koji borave u Republici Srpskoj na ekskurziji.

Maturanti iz Leposavića su, kao i njihovi vršnjaci iz Kosovske Mitrovice, Lipljana, ove godine željeli da svoje jedinstveno matursko putovanje provedu u Republici Srpskoj, odnosno u Banjaluci, Trebinju i na Jahorini.

Arlov je rekao Srni da je ponosan što je imao priliku da pozdravi te mlade ljude i njihove profesore i zahvali im za to što su odabrali Republiku Srpsku za matursko putovanje.

"Još sam ponosniji spoznajom da među tom djecom ima veliki broj onih koji su u okviru projekta našeg odbora `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske` prije pet-šest godina bili gosti Novog Grada i opet poželjeli da dođu u Srpsku u svojoj organizaciji", naglasio je Arlov.

On je dodao da mu je bila čast da ih pozdravi i da im, kao počasni građanin Mitrovičkog okruga i Leposavića, poželi dobrodošlicu i ugodan boravak u Republici Srpskoj.

Arlov je izrazio nadu da će ubrzo moći i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske posjetiti veliki broj svetinja na Kosmetu i tamo provesti svoje matursko putovanje, te napomenuo da su to već poželjeli srednjoškolci Tehničke škole iz Banjaluke.

"Mi iz Odbora ponosni smo što mladi ljudi obostrano žele da upoznaju Republiku Srpsku, odnosno Kosovo i Metohiju i da su te veze postale neraskidive", kaže Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana