Arlov: Pokrenuta humanitarna akcija “Obradujmo vršnjake”

Srna
Foto: G.S.

ŠAMAC - Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji danas je preko svih osnovnih i srednjih škola Republike Srpske pokrenuo humanitarnu akciju “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji” s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za srpsku đecu, mlade sa poteškoćama u razvoju i višečlane srpske porodice.

Predsjednik ovog organizacije Milorad Arlov rekao je da su kao i proteklih godina uputili dopis svim osnovnim i srednjim školama Republike Srpske da učenici podrže ovu akciju doniranjem jedne ili više KM.

“Već prvi dan dobili smo potvrdu učešća osnovnih škola iz Šamca, Modriče, Ugljevika. Očekujemo podršku mnogih škola kao i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje nam pomaže u svim velikim humanim projektima kao što su žSpojimo đecu Kosova i Metohije i Republike Srpskež, izgradnja Dnevnog centra žPodrži me - 9. januarž u Kosovskoj Mitrovici”, istakao je Arlov.

On je dodao da je proteklih godina ovu posebnu i veliku akciju podržalo oko 160 osnovnih i srednjih škola sa više od 100.000 učenika i prosvjetnih radnika.

“Od Nikoljdana do Svetog Save poklon paketićima đaka iz cijele Republike Srpske obradovaćemo srpsku đecu na Kosovu i Metohiji. Jedan dio sredstava usmjerićemo prema đeci i mladima sa poteškoćama u razvoju za opremanje Dnevnog centra žPodrži me - 9. januarž u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Arlov.

On je danas pozvao sve humane ljude, škole i institucije da pomognu svojim skromnim, ali velikim donacijama srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Zainteresovani sredstva mogu uplatiti i na žiro-račun Odbora 5551000034196445 kod Nove banke.

Arlov je danas apelovao da kosovska policija svoju silu ne ispoljava na srpskoj đeci i omladini, kao što se događa ovih dana u Kosovskoj Mitrovici, te da budu oslobođeno četvorica srpskih mladića.

“Sav srpski narod ma gđe živio mora biti ponosan, zahvalan, cijeniti i poštovati mukotrpnost i volju Srba da u ovakvim uslovima života i presije žele ostati na svojim ognjištima na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana