Apel AMS: Vozači pravite češće pauze

Srna
Apel AMS: Vozači pravite češće pauze

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća nesmetano, uslovi za vožnju su povoljni, a zbog najavljene visoke temperature, vazačima se savjetuje oprezna vožnja i pravljenje češćih pauza tokom putovanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Brodar-Višegrad u tunelima “Cera tri” i “Strogonik”, Međeđa-Brodar u tunelu “Kotva dva”, Dobro Polje - Miljevina u tunelu “Sijeračke stijene”, u tunelu Trgovišta na dionici Brodar - granica Republike Srpske i Srbije.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na putevima Johovac-Rudanka, Razboj-Rudanka, Rudanka-Doboj.

Na dionici magistralnog puta Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova saobraćaj se od sedam do 17 časova usporeno, jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.

Zbog rehabilitacije dionice magistralnog puta Han Pijesak dva-Sokolac, izmjenjen je režim saobraćaja.

Minerski radovi u toku su na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrica.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom trakom, uz privremenu signalizaciju, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje), zbog rekonstrukcije.

Radi uključivanja i isključivanja sa terena mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce”, od mosta Rudanka, uključujući most do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Rudanka-Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu dionica Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora (Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez- Travnik i na ulazu u Žepče izmjenjen je režim saobraćaja. Na mjestu radova Formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa se vozači mole za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi u toku su na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Foča-Ustikolina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana