Ambasador Jaćimović donirao Domu zdravlja vrijedan laboratorijski mikroskop

Srna
Ambasador Jaćimović donirao Domu zdravlja vrijedan laboratorijski mikroskop

KOZARSKA DUBICA - Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović donirao je Domu zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici laboratorijski mikroskop koji će unaprijediti rad Higijensko-epidemiološke službe, potvrđeno je iz te zdravstvene ustanove.

U ime građana za donaciju je zahvalio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

"Zahvaljujući našem ambasadoru u Sjevernoj Makedoniji Draganu Jaćimoviću, koji je obezbijedio ovu donaciju, taj medicinski uređaj na raspolaganju je u našem Domu zdravlja i koristiće svim građanima. Zahvaljujem gospodinu Jaćimoviću, koji je uvijek bio tu kada je trebalo nešto pomoći", rekao je Reljić.

On je istakao da je svaka donacija Domu zdravlja "Kozma i Damjan" dobrodošla jer je to javna ustanova koja pruža zdravstvenu zaštitu stanovništvu u situaciji koja nije baš najpovoljnija zato što nema dovoljno sredstava za nabavku najosnovnije opreme.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja za medicinske poslove Vladimir Babić rekao je novinarima da će novi medicinski uređaj unaprijediti sve mikrobiološke analize koje se vrše u ovoj službi.

"Imamo novi kvalitetni aparat na kome će biti lakše raditi, a nalazi će biti vjerodostojniji, pa će se bolje postavljati i dijagnostika. Pruža mnogo jasniju sliku, ima veću vidljivost i obezbjeđuje pouzdaniju analizu te se zahvaljujemo porodici Jaćimović za ovu vrijednu donaciju", rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana