AiDEX, senzor za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze

PR
AiDEX, senzor za kontinuirano mjerenje nivoa glukoze

AiDEX je sistem za kontinuirano mjerenje glukoze u stvarnom vremenu i jedan je od vodećih CGM sistema koji pomaže korisnicima da minimiziraju rizike uzokovane dijabetesom kroz praćenje TIR-a (vrijeme provedeno u željenom rasponu glukoze). Kontinuirano praćenje nivoa glukoze podrazumijeva adekvatnije upravljanje terapijom dijabetesa kroz stalno praćenje padataka o nivou glukoze, te donošenje brzih ivalitetnih terapijskih odluka.

AiDEX™ namijenjen je osobama koji imaju dijabetes Tip 1 i Tip 2, kao i svim onima koji imaju rizik od razvoja dijabetesa. Također, sve je učestalija upotreba AiDEX-a u preventivne i edukativne svrhe, od strane zdrave populacije, koja želi napredno pratiti svoj metabolizam i reakcije organizma na različite

vrste ishrane, na intenzitet vježbanja i druge lifestyle faktore.

 

AIDEX SENZORI SU DOSTUPNI U APOTEKAMA

U REPUBLICI SRPSKOJ NA RECEPT (Dijabetes Tip 1)

Principi rada AIDEX-a

AiDEX™ CGM kontinuirano svakih 5 minuta, 24 sata dnevno, 4032 puta tokom perioda od 14 dana bilježi nivoe glukoze i omogućava vrijedne informacije kao što su nivo, trend, smjer i brzinu promjene nivoa glukoze u krvi uz automatski prenos prikupljenih podataka na čitač ili pametni telefon putem Bluetooth veze.

AiDEX™  prednosti

  • Komforan i jednostavan za korištenje
  • Precizno mjerenje u realnom vremenu
  • Minimizira ekstremne hipoglikemijske/hiperglikemijske događaje
  • Kontinuirano praćenje trendova nivoa glukoze 24/7
  • Upozorenje visokog i niskog nivoa glukoze
  • Opcija TIR-a (Time-In-Range) – praćenje trendova glukoze u stvarnom vremenu omogućava odabir najboljeg načina djelovanja za postizanje ciljane vrijednosti glukoze

ZAŠTO ODABRATI AiDEX™

Klinički potvrđen

Uređaj je klinički testiran i poređen sa referentnom metodom mjeranje nivoa glukoze u venskoj krvi, u multicentričnoj evaluativnoj kliničkoj studiji (više informacija o kliničkoj studiji možete dobiti na web stranici www.dia.ba).

Jednostavan za korištenje

Instalacija i uklanjanje AIDEX™  sistema za kontinuirano praćenje nivoa glukoze se realizira u četiri jednostavna koraka.

Precizan

Uređaj je fabrički kalibrisan, te kalibracija nije nužna na početku

korištenja. Izuzetna preciznost (ukupni MARD 9,08%).  Dodatna kalibracija se preporučuje tokom upotrebe samo ako se vaša CGM očitanja ne podudaraju sa vašim subjektivnom osjećajem.

Kalibracija

Kalibracija se vrši unosom u aplikaciju očitanja dobivenih mjerenjem pomoću pouzdanog mjerača glukoze u krvi tj. BGM uređaja.

Upozorenja

AIDEX™  daje upozorenja u relanom vremenu putem mobilne aplikacije ili PDS čitača u slučaju da nivo glukoze poraste iznad ili padne ispod graničnih vrijednosti (za hipo ispod 3.9 mmol/l, za hiper više od 10.0 mmol/) kako bi korisnik mogao brzo reagovati s ciljem izbjegavanja hipo ili hiperglikemijskih stanja.

Osim toga, korisnicima AIDEX™ CGM sistema omogućeno je preuzimanje izvještaja u PDF formatu za mjerni period putem mobilne aplikacije ili preko internet preglednika. Ovaj izvještaj je detaljan pregled regulacije glukoze, veoma koristan za Vašeg ljekara da se postigne što optimalniji tretman dijabetesa.

Uređaj ima mogućnost praćenja senzora od strane više osoba istovremeno (članovi porodice, ljekar, itd.).

Stručno dizajniran i visoka kvaliteta

  • Diskretan i udoban za nošenje
  • Aplikacija prilagođena korisniku
  • Trajanje transmitera četiri godine
  • Trajanje senzora 14 dana od dana apliciranja uz samo 60 minuta zagrijavanja
  • Mogućnost postavljanja na stomak i nadlakticu

Vodootporan

AIDEX™  CGM uređaj je vodootporan po IPH7 standardu i može raditi sve dok nije potopljen dublje od jedan metar i duže od 30 minuta. Uz poštivanje navedenih uslova, osnovno održavanje higijene, tuširanje, kupanje i aktivnosti plivanja ne utiči na ispravan rad uređaja.

Korisnička podrška

Svaki korisnik Senzora AIDEX™   ostvaruje pravo na post prodajnu podršku. Podrška se ogleda u dodatnoj edukaciji korisnika, pomoći prilikom postavljanja senzora, praćenju korisnika (po želji), garanciji i eventualnoj reklamaciji uređaja sa zamjenom u apoteci.

Svoje pravo korisnik Senzora AIDEX™  ostvaruje preko:

Uvoznika i distributera za BiH: CEE-MED d.o.o. Zaima Šarca 34, Sarajevo

Tel: 033 420 026 (8-16h);

E-mail: [email protected]

www.dia.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana