Aero-klub "Prijedor": Uspješna sezona, potrebna podrška za dalja takmičenja

Srna
Foto: Aero klub Prijedor

PRIJEDOR- Aero-klub "Prijedor" ostvario je zapažene rezultate i obezbijedio učešće na sportskim događajima koji će ući u anale padobranskog sporta ovog kluba i u istoriju sporta grada Prijedora, Republike Srpske i BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije ovog sportskog kolektiva.

Predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Siniša Vujaković istakao je da se padobranska ekipa plasirala u premijerno finale reformisanog Svjetskog kupa, koje će biti održano polovinom idućeg mjeseca u Dubaiju i prvi put će biti organizovano van Evrope.

"Mi smo od menadžmenta Svjetskog kupa i Švajcarske dobili zvaničnu potvrdu da smo se kvalifikovali za Svjetski kup. Ponosno saopštavam da ekipa iz Prijedora ulazi u istoriju tog takmičenja. To je istorijski trenutak za ovaj klub. Sad se radi na tome da nađemo potrebnih oko 10.000 KM", rekao je Vujaković.

Govoreći o pojedinačnim rezultatima, Vujaković je ocijenio da je najuspješniji ove godine bio Draško Lajić, te da će on biti kandidat ovog kluba za izbor sportiste godine grada Prijedora.

Vujaković je istakao da Lajić još jedan reprezentativac, treći u istoriji kluba, koji je na Evropskom prvenstvu ovog mjeseca u Italiji nastupao za padobransku selekciju Srbije.

"Na istom takmičenju naš član Samir Handanagić uspješno je položio ispit i obavio stažiranje za FAI padobranskog sudiju, najviše sudijsko zvanje u ovom sportu. Ušao je u istoriju kao prvi i jedini s tom licencom u Republici Srpskoj i BiH", rekao je Vujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana