Adaptiran sprat kuće za porodicu sa četvoro djece

Srna
Foto: Srna

LOPARE- Šestočlana porodica Jović iz sela Jablanica kod Lopara uselila je danas u porodičnu kuću čiji je sprat adaptiran uz pomoć Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", koja je za tu namjenu prikupila 42.141 KM donacija.

Mladen Marić iz ove organizacije rekao je novinarima da su uređene sobe za djecu, tri dječaka i djevojčicu, jer su do adaptacije svi spavali u jednoj prostoriji.

"Otac Milenko je 90 odsto invalid, ali to ga nije sprečilo da radi i odgaja svoju djecu, da ih školuje. To nas je podstaklo da im pomognemo", naveo je Marić.

Jović kaže da žive kao seosko domaćinstvo, od stočarstva i uzgoja voća i da su zadovoljni da su djeca zdrava, vrijedna i da dobro uče.

"Bilo je dobro, sad će nam biti još bolje", rekao je ovaj otac četvoro djece.

Načelnik Lopara Rado Savić je istakao značaj podrške vrijednim ljudima na selu, da stanovništvo opstane u tim prelijepim krajevima.

Organizacija "Srbi za Srbe" je u Bijeljini organizovala donatorsko veče na kojem je prikupljena 42.141 KM za adaptaciju kuće porodici Jović, a dva mjeseca kasnije ta porodica ima uslove za ljepši i bolji život.

Bračni par Jović ima kćerku Draganu /17/ i sinove Vasu /15/, Simeuna /11/ i Marka /7/.

U tekstu o porodici Jović na internet stranici organizacije "Srbi za Srbe" ukazano je na nadljudsku snagu oca Milenka, koji je nakon moždanog udara ostao 90 odsto invalid, ali ruši sve prepreke za dobrobit djece i zarađuje za život radeći u nadnici, najčešće na građevini.

"Bavimo se poljoprivredom koliko možemo, skromno za naše potrebe. Držimo i krave, ovce, svinje, kokoške. Trudimo se svi. Vrijedna su nam i dobra djeca, ponosni smo što ih imamo", rekla je majka Snježana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana